Nieuwe situatie voor Thomas Meunier?

23-06 15:38

Nieuwe situatie voor Thomas Meunier?

Hij kwam minder aan spelen toe en kreeg van PSG te horen dat een transfer bespreekbaar is. Patrick Tuchel zou ook volgend seizoen voor Dani Alves kiezen. Maar de 36-jarige Braziliaan gaat niet in op een contractverlenging en wandelt het Parc des Princes transfervrij buiten.

Dani Alves kondigde zondag via Instagram zijn vertrek bij PSG aan en staat nu mogelijk voor een opvallende overgang. De 36-jarige Braziliaan is volgens RAC1 namelijk aangeboden bij FC Barcelona, dat de situatie bestudeert. Een en ander heeft wellicht te maken met de situatie rondom Nélson Semedo, die niet onwelwillend tegenover een vertrek uit het Camp Nou staat.

De Portugese rechtsback aast op meer speeltijd en krijgt die wellicht bij Atlético Madrid, dat door Marca met Semedo in verband is gebracht. De Madrilenen zouden naar verluidt bereid zijn om maximaal vijftig miljoen euro neer te leggen voor de 25-jarige verdediger, die twee jaar geleden Benfica voor 35 miljoen euro verruilde voor Barcelona.

“Een nieuwe cirkel in mijn leven eindigt vandaag. Een cirkel vol overwinningen. Een cirkel van leren en ervaringen”, liet Alves weten in een post op zijn Instagram-account. “Ik wil de PSG-familie enorm bedanken voor deze kans om geschiedenis te schrijven voor deze club. Ik wil de staf bedanken voor alle liefde en respect die ik vanaf de eerste dag kreeg. Jullie maken de club iets meer speciaal.”

Alves speelde eerder acht seizoenen in het shirt van Barcelona en kwam in die periode tot 391 wedstrijden voor de Catalaanse grootmacht. De ervaren verdediger veroverde zes keer de Spaanse titel en driemaal de Champions League. Daarnaast werd zijn prijzenkast aangevuld met vier Spaanse bekers en vier Spaanse Supercups. De voormalig rechtsback van Sevilla kwam na een seizoen Juventus bij PSG terecht, waar hij na twee seizoenen de deur achter zich dichttrekt. De 107-voudig international van Brazilië, momenteel actief op de Copa América in eigen land, sprak eerder de ambitie om tot het WK in 2022 te willen blijven voetballen.

LEES MEER OVER:

PSG

Thomas Meunier

Nieuwsbrief

Specials

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Na enkele mindere seizoenen strijdt Anderlecht terug mee voor de prijzen. Dat heeft een positieve...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Maak kennis met Wembley

VIDEO: Maak kennis met Wembley

De Rode Duivels spelen dinsdagavond tegen Engeland in het Wembleystadion. De bal ging er voor...

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

De reguliere competitie zit erop. Er vielen liefst elf trainerswissels te noteren in de Jupiler...

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in Tubeke voor op de oefeninterlands tegen Ierland en Engeland....