Nieuwe speler(s) op komst bij STVV

27-08 13:38

Nieuwe speler(s) op komst bij STVV

STVV laat Maximiliano Caufriez naar Spartak Moskou vertrekken voor circa 3 miljoen euro. Een deel van die som zou als transferbudget kunnen dienen. Trainer Bernd Hollerbach kijkt hoopvol naar de laatste dagen van de zomermercato uit.

Yuma Suzuki lukte vorig seizoen zeventien doelpunten, Duckens Nazon was met zes treffers de tweede beste doelschutter bij de Kanaries in 2020/2021. Vooraan viel ook nog huurling Facundo Colidio weg.

In eerste instantie kwam er slechts één aanvaller bij: Aboubakary Koita kwam van Waasland-Beveren over. Recent streken er twee Japanse aanvallende krachten in Sint-Truiden neer. Daichi Hayashi en Taichi Hara maken tegen Cercle Brugge voor het eerst deel uit van de selectie.

“Of dat voldoende is? Neen”, reageert Bernd Hollerbach op onze vraag. “Het bestuur weet dat en ze gaven mee dat ze daar werk van maken. Ik wil een ploeg die hoger op het veld kan staan.”

Yuma Suzuki is nog niet weg. Zijn vertrek kan ook wat middelen vrijmaken. Hopelijk, voor STVV, gebeurt dat niet in de sloturen van de Transfer Window. Dan zou er nog weinig tijd over blijven.

STVV op de transfermarkt:

Nieuwkomers: Aboubakary Koita (Waasland-Beveren), Rocco Reitz (Borussia Mönchenglabach), Daichi Hayashi (Sagan Tosu) enTaichi Hara (Alaves). Dimitri Lavalée werd nog een seizoen gehuurd bij FSV Mainz. STVV huurt Junior Pius een tweede seizoen van Antwerp FC.

Verlieten STVV deze zomer: Maximiliano Caufriez (Spartak Moskou), Facundo Colidio (Internazionale, terug), Ibrahima Sankhon (RWDM), Samuel Asamoah (Craiova), Duckens Nazon (Rouen), Georgios Vagiannidis (Internazionale, terug), Santiago Colombatto (Club Leon) en Jhonny Lucas (Londrina). Yuma Suzuki aast nog op een transfer en kwam dit seizoen niet in actie met de Kanaries.

Twee oefenmatchen STVV

Om de twee Japanse nieuwkomers plus de komende aanwinst(en) snel in te kunnen passen, zijn er in de interlandbreak twee vriendschappelijke wedstrijden voorzien. STVV trekt naar de Duitse tweedeklasser Fortuna Düsseldorf en komt daarna nog tegen Westerlo in actie.

Op 13 september volgt dan de competitiematch Beerschot-STVV en zes dagen later is het STVV-Racing Genk op Stayen.

De Kanaries komen eerst nog in actie in het Jan Breydelstadion tegen Cercle Brugge. STVV is zestiende met 4 op 15. De groen-zwarte vereniging telt één punt meer.

LEES OOK: STVV vangt 3 miljoen voor Caufriez

STVV nog transfers op komst
foto DC | www.voetbalbelgie.be

LEES MEER OVER:

STVV

Transfers

Nieuwsbrief

Specials

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

De achttien Belgische eersteklassers zaten niet stil in de wintermercato van het seizoen 2022/2023. Ook...

Meeste Belgische speelminuten: KV Mechelen op 1

Meeste Belgische speelminuten: KV Mechelen op 1

Het was weer een komen en gaan van spelers in de wintermercato. De Jupiler Pro...

Top 10 verkopen KRC Genk: Onuachu niet op 1

Top 10 verkopen KRC Genk: Onuachu niet op 1

Paul Onuachu kostte 6 miljoen euro. Een massa doelpunten en assists later liet hij KRC...

OPINIE: Niet alleen pijnlijk voor Anderlecht

OPINIE: Niet alleen pijnlijk voor Anderlecht

Tolu Arokodare legde medische testen bij Anderlecht af en tekende twee tellen later een contract...

Fans Anderlecht aan de klaagmuur na wintermercato

Fans Anderlecht aan de klaagmuur na wintermercato

Er zou in elke linie een speler bijkomen. De prioriteit lag in het punt van...