Nieuwe start voor Daniel Schmidt?

03-07-2024 11:21

Nieuwe start voor Daniel Schmidt?

Eerste keeper bij STVV (114 matchen), tweede doelman bij Japan (14 interlands). Daniel Schmidt gaf vorige zomer aan zijn kans te gaan in een andere competitie. De Amerikaanse Japanner zou bij FC Metz aan de slag gaan. Die club blies de transfer ‘last minute’ af. Een treurig seizoen volgde.

Bij STVV hadden ze zich neergelegd met een vertrek van Daniel Schmidt. Ze wisten Zion Suzuki binnen te halen als eerste keeper, met Jo Coppens en Matt Lendfers als doublures. Schmidt raakte niet weg en kwam niet meer in beeld bij de Kanaries.

Meetrainen zonder matchen te spelen. Zo speelde Daniel Schmidt zijn plaats bij de nationale ploeg kwijt. Zion Suzuki schoof een rang op en is er ondertussen eerste keeper.

In januari mocht Schmidt transfervrij naar KAA Gent vertrekken. “Zo besparen we op de loonkosten”, klonk het op Stayen. Daniel Schmidt had zijn stap vooruit te pakken. Europees voetbal. Plus een contract tot medio 2027.

De weg leek open te liggen. Paul Nardi lag maanden in de lappenmand. Daniel Schmidt kwam in het begin veel aan spelen toe, maar hij verloor de strijd met Davy Roef.

Hein Vanhaezebrouck liet Daniel Schmidt niet in de Conference League opdraven. In acht competitiematchen kwam er slechts één clean sheet achter zijn naam te staan. Zeventien tegendoelpunten, dat oogde niet goed. In de play-offs bleef het bij één wedstrijd, plus nog een partij in de Beker van België. Schmidt had zich wat anders voorgesteld van zijn avontuur bij KAA Gent.

Het nieuwe seizoen schept nieuwe kansen voor de rijzige doelman (1m97). Wouter Vrancken kan een andere wind laten waaien in de rangorde van de keepers. Kiest hij voor Davy Roef of Daniel Schmidt? Paul Nardi verlaat de Buffalo’s.

Schmidt
foto DC | www.voetbalbelgie.be

 

LEES MEER OVER:

KAA Gent

Pro League

STVV

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

STVV richting 20 miljoen euro?

STVV richting 20 miljoen euro?

Mathias Delorge kan de volgende speler worden die STVV deze zomer verlaat. Hij kwam niet...

VIDEO: Nieuw shirt Club Brugge

VIDEO: Nieuw shirt Club Brugge

De nieuwe outfit van Club Brugge is bekend. Hans Vanaken, Antonio Nusa en Kyriani Sabbe...

BEKIJK: Fotoshoot STVV 2024/2025

BEKIJK: Fotoshoot STVV 2024/2025

In de aanloop naar de start van het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League...

BEKIJK: Fotoshoot KRC Genk 2024/2025

BEKIJK: Fotoshoot KRC Genk 2024/2025

Thorsten Fink houdt een goed gevoel aan de voorbereiding over. “We zullen klaar zijn voor...