Nieuwe teleurstelling voor Hans Vanaken

02-12-2022 15:02

Nieuwe teleurstelling voor Hans Vanaken

Vlak voor het WK oefenden de Rode Duivels tegen Egypte. In die wedstrijd startte Hans Vanaken in de basis. In Qatar kwam hij echter niet in actie. Een nieuwe teleurstelling voor de tweevoudige Gouden Schoen.

Debuteren bij de Rode Duivels deed Hans Vanaken na het WK in Rusland. In een oefenwedstrijd in september 2018 tegen Schotland viel hij vlak voor het uur in. Hij kwam toen in de plaats van Eden Hazard.

Sindsdien maakte de tweevoudige Gouden Schoen altijd deel uit van de Duivelse selectie. Speelminuten zaten er niet altijd niet. In de EK-kwalificatiecampagne speelde hij twee van de tien wedstrijden. Roberto Martinez nam hem ook mee naar het EK. In de groepsfase moest Vanaken naar de tribune tegen Rusland en Denemarken. Het zorgde voor spot op social media. Tegen Finland -de Rode Duivels waren al geplaatst voor de volgende ronde- viel hij vlak voor het laatste fluitsignaal in. Tegen Portugal (1/8ste finale) en Italië (kwartfinale) was er opnieuw geen plaats voor hem op de bank. (lees onder Tweet verder)

Na het EK veranderde de status van Hans Vanaken bij de Rode Duivels. Bondscoach Roberto Martinez deed vaker een beroep op hem, en hij was ook beslissend. Met vijf doelpunten en vijf assists schoof Vanaken op in de rangorde.

Vlak voor het WK had Vanaken dan ook goede hoop op speelminuten in Qatar. “Ik wil gewoon zo veel mogelijk spelen, maar ik ben hier ook om te genieten van een groot toernooi. Ik heb na het EK wel veel gespeeld bij België en ik ben enkele keren beslissend geweest. Ik heb kunnen tonen aan de coach en aan de ploeg dat ik iets kan betekenen. In die optiek is mijn status enigszins wel veranderd, ja”, zei Vanaken tegenover Sporza vlak voor het toernooi.

Maar Martinez deed op het WK geen enkele keer een beroep op de Bruggeling. Zowel tegen Canada, Marokko als Kroatië bleef hij negentig minuten op de bank. De teller van Hans Vanaken blijft zo op één minuut op een groot toernooi.

LEES OOK: Degryse ziet geen toekomst meer voor 3 Rode Duivels

 

LEES MEER OVER:

Hans Vanaken

Qatar

WK 2022

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Michael Frey?

Wat is er van Michael Frey?

Na een weinig succesvolle uitleenbeurt aan Schalke 04 bleek Michael Frey te duur voor onder...

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Doelpunten maken en er zo weinig mogelijk incasseren, dat is het streven. Dat doel kan...

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

“Het is altijd iets met de trainers in Brugge”, gromde Ronny Deila na de 2-0...

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

De reguliere competitie in de Jupiler Pro League loopt op zijn laatste benen. Vijf keepers...