Noppert vreest Messi niet

07-12-2022 17:00

Noppert vreest Messi niet

Louis van Gaal koos op het WK voor Andries Noppert onder de lat. De 28-jarige doelman van SC Heerenveen is vrijdag pas toe aan zijn vijfde interland. Nederland strijdt dan met Argentinië voor een plaats in de halve finales. Noppert tegen Messi, dat is even wennen. Ook voor de rijzige keeper, die er wel het hoofd koel bij houdt.

Er zat veel volk in de perszaal. Ook dat is aanpassen. “Ja, dit is wel nieuw voor mij, dat kun je wel zeggen. Maar alleen maar leuk natuurlijk”, reageerde Andries Noppert. “Ik moet gewoon mezelf zijn. Dat probeer ik ook. Dat accepteren gelukkig alle jongens en de staf ook. En dat is voor mij het belangrijkste. Maar het klopt, dit is voor mij wel een andere wereld ja, maar daar ga ik me daar niet anders door gedragen.”

Noppert staat vrijdag voor de belangrijkste match in zijn carrière: Nederland-Argentinië. Een jongensdroom komt uit. In een uitverkocht stadion. “Volgens mij is dat alleen maar iets om naar uit te kijken”, citeert VI de voormalige keeper van NAC Breda, Foggia, FC Dordrecht en Go Ahead Eagles. “Het liefst speel je voor zoveel mogelijk mensen. Het lijkt me hartstikke mooi.”

“Messi is ook maar een mens”

In 2019 en 2020 zat hij enkele maanden zonder club. Noppert beleeft nu heel andere tijden. “Ik heb zeker geen angst. Spanning? Dat zal als het moment daar is wel komen. Volgens mij is dat ook wel goed. Ik zeg altijd: ‘Wanneer je geen wedstrijdspanning hebt, dan kun je net zo goed stoppen’. Gezonde wedstrijdspanning, dat is wat ik normaal ook heb.”

“Als kleine jongen droom je hiervan. Maar kijk naar mijn loopbaan, die droom had ik eigenlijk al opzijgezet. Ik dacht dat het niet meer mogelijk was. Maar ik ben blijven vechten. En er is maar één bondscoach die dit kon doen en dat is de onze.”

Vrijdagavond moet hij Lionel Messi en zijn ploegmaten van doelpunten houden. Wat hij zou doen als Messi een strafschop mag nemen? “Messi is ook maar een mens. Net als wij. Hij kan ook penalty’s missen, dat bleek al eerder in het toernooi. Natuurlijk is hij goed, maar ook van hem kan ik een penalty stoppen.”

LEES OOK: FIFA-baas Infantino: “Prachtige stadions in Qatar”

LEES MEER OVER:

Lionel Messi

Nederland

WK 2022

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Na enkele mindere seizoenen strijdt Anderlecht terug mee voor de prijzen. Dat heeft een positieve...

VIDEO: Maak kennis met Wembley

VIDEO: Maak kennis met Wembley

De Rode Duivels spelen dinsdagavond tegen Engeland in het Wembleystadion. De bal ging er voor...

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

De reguliere competitie zit erop. Er vielen liefst elf trainerswissels te noteren in de Jupiler...

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in Tubeke voor op de oefeninterlands tegen Ierland en Engeland....