OFFICIEEL: Anderlecht heeft Esposito

04-07 13:41

OFFICIEEL: Anderlecht heeft Esposito

De kogel is door de kerk: Sebastiano Esposito gaat bij RSC Anderlecht aan de slag. De 19-jarige aanvaller speelde vorig seizoen bij FC Basel en had een goed gesprek met Romelu Lukaku over Anderlecht. 

Anderlecht neemt Sebastiano Esposito op huurbasis over. Er hoort wel een aankoopoptie bij. Internazionale beschikt wel over een terugkooprecht.

Esposito debuteerde op zijn zeventiende in de eerste ploeg van Internazionale. Hij mocht de plaats van Romelu Lukaku innemen. “Als jonge gast van 17 jaar ben je nerveus als je voor het eerst de kleedkamer van de grote jongens binnenstapt bij Inter”, zei Esposito in een interview met La Gazzetta dello Sport. “Lukaku stelde mij meteen op mijn gemak. Hij is een uniek persoon, ik wil veel van hem leren.” Hij sprak Lukaku nu over Anderlecht.

Inter haalt Romelu Lukaku terug en beschikt nog over Lautaro Martínez en Alexis Sanchez. Sebastiano Esposito zou er dit seizoen niet veel minuten kunnen maken. Na uitleenbeurten aan SPAL, Venezia en FC Basel volgt er eentje bij RSC Anderlecht.

DNA van Anderlecht

De 20-jarige centrumspits (1,87 m) geldt als opvolger van Christian Kouamé. Esposito maakt graag oorlog in de box en kan ook als linksbuiten uit de voeten. Opmerkelijk: Anderlecht dient geen huursom op tafel te gooien. De koopoptie zou 10 miljoen euro bedragen. Als Inter hem volgende zomer terughaalt, moeten ze 11,5 miljoen euro betalen, melden Italiaanse bronnen.

“Ik kijk er erg naar uit om dit seizoen voor RSCA te spelen”, klinkt het via de clubsite. “Ik heb alleen maar goede dingen gehoord over deze club en de manier waarop ze erin slagen om jonge vooruitzichten te ontwikkelen. Ik ben ook blij dat ik vroeg in de voorbereiding bij de groep kan aansluiten, op die manier kunnen we ons samen klaarstomen voor de start van het seizoen.”

“Sebastiano is een jonge spits met een groot potentieel”, merkt CEO Peter Verbeke op. “Hij beschikt over een groot technisch vermogen, is intelligent, denkt snel en kan zowel scoren als laten scoren. Hij is sterk in de combinatie en kan ook zelf iets creëren. Allemaal kwaliteiten die goed matchen met het DNA van RSCA.”

LEES OOK: Cyle Larin nieuwe spits Club Brugge

Nieuwsbrief

Specials

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...