Arjen Robben neemt moeilijke beslissing

15-07 13:13

PSV, Chelsea, Real Madrid, Bayern München, het Nederlands Elftal, Arjen Robben droomde van een mooi afscheid in het shirt van zijn geliefde FC Groningen. De flankaanvaller ging er vorige zomer terug aan de slag.

“Ik ben dit avontuur met veel energie en enthousiasme aangegaan”, schrijft Arjen Robben in zijn afscheidsbrief. “Ik kreeg alleen vrij snel te maken met fysieke tegenslagen, waardoor ik heel lang geen wedstrijden kon spelen. Na een lange weg van vallen en weer opstaan is het me uiteindelijk gelukt de laatste wedstrijden van het seizoen mee te spelen.”

Robben deed in zeven wedstrijden mee en haalde slechts één keer het laatste fluitsignaal.

“Ik wist van tevoren dat dit kon gebeuren, maar ik ben de uitdaging aangegaan en heb ook alles gegeven om het te laten slagen. En ik niet alleen, iedereen binnen de club en in mijn directe omgeving heeft me te allen tijde geholpen en gesteund”, stelt de 96-voudige Nederlandse international.

“Ook de warme reacties en steunbetuigingen van alle voetbalfans lieten me niet onberoerd. Ik ben iedereen hiervoor ontzettend dankbaar.”

Robben kan op een mooie carrière terugblikken met onder meer acht landstitels in de Bundesliga, de Champions League 2013 en in 2008 een kampioenenfeest in het shirt van Real Madrid. Bij Chelsea won hij in 2005 en 2006 de titel in de Premier League.

“Na de laatste wedstrijd heb ik gezegd dat ik de tijd zou nemen om een weloverwogen beslissing te nemen over de toekomst”, merkt Robben op. “Vrij snel na de laatste wedstrijd ben ik weer gaan trainen. Voor mij was het belangrijk de opgebouwde fitheid van de maanden ervoor vast te houden en niet te ver terug te vallen. Zo kon ik tegelijkertijd ervaren of het vanuit fysiek oogpunt goed aanvoelde en het realistisch was om nog een jaar door te gaan. Alleen het lijf gaf me niet het goede gevoel en het vertrouwen dat ik nodig had. Daarom heb ik besloten ermee te stoppen.”

Nieuwsbrief

Specials

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

Niet alleen in Play-off 1 is het spannend. AA Gent leek luidop te mogen dromen...