Ontslag Alfred Schreuder: “Ik schaam me”

27-01-2023 08:52

Ontslag Alfred Schreuder: “Ik schaam me”

Terug naar Ajax, Alfred Schreuder glunderde. Die droom werd een nachtmerrie. De voormalige trainer van Club Brugge kreeg op 26 januari de bons. Aanvoerder Dusan Tadic gaf na het gelijkspel tegen Volendam (1-1) mee wat Schreuder in de kleedkamer vertelde.

“Ik schaam me en voel me verantwoordelijk voor het ontslag van de trainer”, stelde Dusan Tadic tegenover de verzamelde media aan de spelersparking. “Alle spelers moeten dat voelen, want wij hebben het laten afweten in het veld. Voor de zoveelste keer dit seizoen niet winnen, dat kan en mag niet bij Ajax gebeuren.”

“Dan wordt er automatisch naar de trainer gekeken, zo werkt het in het voetbal, maar ik vind dat wij allemaal in de spiegel moeten kijken als spelers. Kom op zeg, weer niet winnen in de Eredivisie, thuis tegen FC Volendam. Wie de trainer ook is, al zouden we geen trainer hebben, dan nog moet je die wedstrijd gewoon winnen.”

Ajax-Volendam eindigde op 1-1. Edwin van der Sar stapte de kleedkamer binnen en gaf aan dat Alfred Schreuder per direct moest stoppen. Niet veel later kwam de ontslagen trainer binnen om afscheid te nemen.

“Hij sprak de groep toe en deed dat op een hele waardige manier. Hij bedankte ons voor de samenwerking, wenste ons veel succes en zei nog dat we er alles aan moeten doen om kampioen te worden”, stelde Dusan Tadic. “Wij waren als spelers stil, maar voelen ons natuurlijk schuldig. Dat zijn we ook, want wij hebben het te vaak laten afweten.”

“In allerlei formaties hebben we om de tafel gezeten. Korte gesprekken, lange gesprekken, noem maar op. Maar vervolgens gaat het erom dat we op het veld leveren. En die vastberadenheid misten we in de ploeg. Met een nieuwe trainer kan dat terugkomen, maar we hebben nog wel met dezelfde selectie te maken. We zijn dertien spelers verloren, en niet alleen spelers op het veld, maar ook karakters. Spelers die opstaan, hun verantwoordelijkheid pakken. Niet alleen als het lekker loopt, maar ook bij tegenslag. Juist bij tegenslag.”

Wat voor trainer nu moet komen bij Ajax? Tadic heeft er nog niet over nagedacht. ‘Het eerste wat ik zou kunnen zeggen is een sterke persoonlijkheid, maar we houden dezelfde spelersgroep. We spelen shit. Ajax staat vijfde, dat mag nooit gebeuren. We moeten het als spelers eens gaan oppakken. Geen vingers wijzen naar elkaar, maar naar jezelf kijken en alles doen om de ommekeer bij Ajax teweeg te brengen.”

LEES OOK: Schreuder ontslagen bij Ajax

LEES MEER OVER:

Ajax

Alfred Schreuder

Eredivisie

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Financiële zorgen bij meerdere clubs in de Jupiler Pro League. De nood aan uitgaande transfers...

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

De Rode Duivels komen vrijdagavond in Zweden in actie. De eerste interland onder de leiding...

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in het nationale oefencentrum in Tubeke voor op de eerste...

STVV-fans wachten op nieuws

STVV-fans wachten op nieuws

Windstilte in de Jupiler Pro League. Bij een aantal clubs grijpen ze de interlandbreak aan...

Alles of niets voor Club Brugge

Alles of niets voor Club Brugge

Overwinteren in de Champions League, knap werk van Club Brugge. Je kan daar echter niet...