Ontslag Scott Parker, Alfred Schreuder terug!

07-03-2023 23:23

Ontslag Scott Parker, Alfred Schreuder terug!

Het einde van de mooie campagne van Club Brugge in de Champions League luidt ook het ontslag van Scott Parker in. Na Carl Hoefkens en Scott Parker is het aan Alfred Schreuder, die eerder dit seizoen de bons kreeg bij Ajax.

Scott Parker moest de Brugse machine terug beter aan het draaien krijgen. De keuze voor een Engelse trainer die niets of weinig van het Belgische voetbal kende, bleek geen goede zet van het bestuur. Een complete ‘miscast’. Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert grijpen nu terug naar Alfred Schreuder, die Club Brugge vorig seizoen – na het vertrek van Philippe Clement – toch nog naar een landstitel wist te loodsen.

Bovenop het gezichtsverlies is er het financiële aspect. Na de ontslagvergoeding van Carl Hoefkens en enkele medewerkers volgt er eentje voor Scott Parker en zijn naaste medewerkers. Ze tekende bij Club Brugge een contract voor 2,5 jaar. Club Brugge moet nu ook Alfred Schreuder betalen plus wellicht ook enkele nieuwe assistenten.

“De beste trainer”

Dat Alfred Schreuder vorig seizoen niet verder wou bij Club Brugge en liever naar Ajax ging, ligt bij een deel van de aanhang op de maag. Bij Ajax keerden de fans zich snel tegen de opvolger van Erik ten Hag. De twaalfde man zag niets in zakelijk en sec resultaatvoetbal. De cijfers vielen ook nog wat tegen.

Zondag is het Club Brugge-Standard. De vijfde tegen de vierde. Een levensbelangrijke wedstrijd voor Club. Bij een nederlaag zouden ze plots op de zesde plaats kunnen staan, met nog vijf duels te spelen.

Een aantal spelers zullen de terugkeer van Alfred Schreuder toejuichen. Om er maar een citaat van Simon Mignolet bij te halen: “Ik heb veel trainers gehad, maar Alfred was wellicht de beste.” De Nederlandse trainer onderhield na zijn vertrek vorige zomer een goede relatie onderhouden met veel mensen binnen de club.

Vorig jaar moest hij komen blussen, maar toen was hij zes maanden later dus al weg. Dit keer willen Alfred Schreuder en Club Brugge op langere termijn samenwerken.

LEES OOK: Degryse, Mulder en De Bilde na 5-1 Benfica-Club Brugge

Parker out, Schreuder terug in
foto DC | www.voetbalbelgie.be

Nieuwsbrief

Specials

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

Niet alleen in Play-off 1 is het spannend. AA Gent leek luidop te mogen dromen...