Onuachu waarschuwt Antwerp

19-10 08:13

Onuachu waarschuwt Antwerp

Antwerp speelde de leidersplaats kwijt aan Racing Genk, de Limburgers zijn niet van plan die koppositie snel terug af te geven. Westerlo ging met 6-1 voor de bijl. Paul Onuachu deed zijn ding. Zondag is het Antwerp-Genk. “Een interessant duel”, lacht de Nigeriaanse goalgetter.

Dat woord hoort terug bij Paul Onuachu. De boomlange spits mikte twee keer raak tegen Westerlo en zit in zijn laatste vier competitiematchen aan zes doelpunten. De 28-jarige Onuachu loopt terug lachend rond. Hij zit aan zes goals in tien duels. Deze Paul Onuachu is terug een sterk wapen voor het team van trainer Wouter Vrancken. Een speler die het verschil kan maken.

Al draait het niet alleen om Onuachu. De cijfers spreken tot de verbeelding: 33 doelpunten in dertien competitiematchen. Het hoogste cijfer. Achteraan zit het ook goed met twaalf tegentreffers.

Opnieuw geen transfer voor de regerende Gouden Schoen. Dat was even slikken. Paul Onuachu heeft de les begrepen. Als hij toch nog dat nieuwe avontuur wil aangaan, moet hij zich tonen op het veld. Zes goals in de laatste vier duels, dat zit goed. Dan wordt het uitkijken of de wintermercato een transfer oplevert of niet.

Zondag is er Antwerp-Genk. Een nieuwe match waarin Onuachu zich in de kijker kan spelen. “We zitten in een goede flow. Het wordt zondag een interessante wedstrijd”, klonk het na de 6-1 tegen Westerlo.

Paul Onuachu lukte vorig seizoen 23 doelpunten in 43 wedstrijden. In het seizoen 2020/2021 klokte hij zelfs op 35 doelpunten in 41 matchen af. Hij ligt nog tot midden 2024 onder contract bij KRC Genk. Ze betaalden in de zomer van 2019 zo’n 6 miljoen euro aan FC Midtjylland. De marktwaarde van Onuachu wordt nu op 14 miljoen euro geschat. In oktober 2021 was dat nog 21 miljoen.

LEES OOK: KRC Genk peuzelt de Kemphanen op

LEES MEER OVER:

Antwerp FC

KRC Genk

Paul Onuachu

Nieuwsbrief

Specials

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Na enkele mindere seizoenen strijdt Anderlecht terug mee voor de prijzen. Dat heeft een positieve...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Maak kennis met Wembley

VIDEO: Maak kennis met Wembley

De Rode Duivels spelen dinsdagavond tegen Engeland in het Wembleystadion. De bal ging er voor...

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

De reguliere competitie zit erop. Er vielen liefst elf trainerswissels te noteren in de Jupiler...

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in Tubeke voor op de oefeninterlands tegen Ierland en Engeland....