Oostenrijkse media over Jérémy Doku: “Genialiteit”

14-10-2023 09:55

Oostenrijkse media over Jérémy Doku: “Genialiteit”

Twee doelpunten van Dodi Lukebakio, eentje van Romelu Lukaku. De Rode Duivels versloegen Oostenrijk met 2-3. De lokale media zwaaien vooral met lof naar Jérémy Doku.

“België kwam op voorsprong en maakte geen haast om die marge te verdubbeglen. Op de flanken had Seiwald het knap lastig tegen de snelle en technisch vaardige Jeremy Doku”, stelde Sport ORF vast. “In de tweede helft viel Doku op met een sterke dribbel: hij kapte met gemak maar liefst drie spelers uit en zette Lukaku alleen voor doel. Zo’n kans moet je de steraanvaller geen twee keer geven. De 0-3 weerspiegelde toen op geen enkele wijze de prestaties van beide ploegen op het veld. Oostenrijk kwam terug tot 2-3 via een weergaloze comeback, maar in een zinderende slotfase hielden de Belgen de zenuwen onder controle.”

“De Belgische verdediging bleek niet altijd solide in tegenstelling tot de hoogwaardige aanvallende afdeling”, merkt Kronen Zeitung op. “Jérémy Doku dolde met de verdedigers. Met een pass ondermijnde de jonge ster van Manchester City de verdediging en scoorde Lukaku zijn negende doelpunt in de zesde wedstrijd van de huidige kwalificatiecampagne. Ondanks een sterke slotfase, maken de Belgen toch een einde aan de ongeslagen reeks van Oostenrijk in deze campagne.”

“Flankspeler Jeremy Doku, waar Manchester City 60 miljoen euro voor betaalde, liet meermaals zijn genialiteit zien”, stelt Der Standard. “Romelu Lukaku bleef daarentegen nogal bleek in de eerste helft. Na de pauze schitterde Lukaku wél, zeker bij de 0-3. Vanaf dan was de nederlaag vrijwel zeker. De slotfase was nog spectaculair. België wankelde, maar viel niet om.”

“Het ging goed heen en weer in Wenen. Halverwege de eerste helft vond België de controle. Vooral Doku van Manchester City en Lukebakio van Sevilla vormden voor het meeste gevaar met hun behendigheid en techniek op topsnelheid. Wonderbaarlijk”, klinkt het bij Kurier. “Na de dubbele klap in de tweede helft, was er een ongeziene comeback van Oostenrijk, voor een sfeervol en uitverkocht Happel Stadion. Oostenrijk gooide alles naar voren, België wankelde, maar weerstond in het slot nog steeds alle aanvallen van de Oostenrijkers. Gelukkig kunnen we maandag nog een EK-ticket ophalen.”

LEES OOK: Kranten buizen één Rode Duivel: “Te nonchalant”

LEES MEER OVER:

Jeremy Doku

Rode Duivels

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Michael Frey?

Wat is er van Michael Frey?

Na een weinig succesvolle uitleenbeurt aan Schalke 04 bleek Michael Frey te duur voor onder...

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Doelpunten maken en er zo weinig mogelijk incasseren, dat is het streven. Dat doel kan...

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

“Het is altijd iets met de trainers in Brugge”, gromde Ronny Deila na de 2-0...

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

De reguliere competitie in de Jupiler Pro League loopt op zijn laatste benen. Vijf keepers...