Openda ziet kinderdroom in vervulling gaan

10-11 19:17

Openda ziet kinderdroom in vervulling gaan

Loïs Openda werd bij Club Brugge in vraag gesteld. De snelle spits was er nog niet helemaal klaar voor en ging twee seizoenen bij Vitesse in de Eredivisie voetballen. Daar hoorden veel goals bij. Openda zag niets in een terugkeer naar Club en lonkte naar de Ligue 1. Sloeg hij dan geen stap over? Kon hij dat niveau wel al aan? Het antwoord is ja. Hij doet het goed bij Racing Lens en mag mee naar het WK 2022.

“Ik heb hard gewerkt om te komen waar ik ben: Racing Lens en die selectie”, juicht Loïs Openda. Zo neemt hij revanche op Philippe Clement, zijn toenmalige trainer bij Club Brugge.

“Het is een kinderdroom die in vervulling gaat”, stelt de 22-jarige Loïs Openda tegenover de RTBF. “Ik keek vroeger met mijn broer naar de WK’s. Ik ben erbij op de editie van 2022, dat is echt een droom die uitkomt. Ik ga alles geven om België trots te maken.”

“Ik kreeg een bericht van mijn moeder die bijzonder trots was, van mijn broer die bijna flauwviel. Een WK is iets waar iedereen van droomt. Zelfs mijn broer die geen voetballer is. Mijn trainer (Franck Haise, nvdr.) kwam naar buiten om mij te feliciteren. Ik kreeg ook gelukwensen van mijn ploegmaten, al het personeel en heel RC Lens.”

LEES OOK: Alderweireld is klaar voor laatste WK

De WK-ploegmaten van Loïs Openda:

  • Keepers: Thibaut Courtois – Simon Mignolet – Koen Casteels
  • Verdedigers: Jan Vertonghen – Toby Alderweireld – Leander Dendoncker – Zeno Debast – Arthur Theate – Wout Faes
  • Middenvelders: Hans Vanaken – Axel Witsel – Youri Tielemans – Amadou Onana – Kevin De Bruyne – Yannick Carrasco – Thorgan Hazard – Timothy Castagne, Thomas Meunier
  • Aanvallers: Romelu Lukaku – Michy Batshuayi – Loïs Openda – Charles De Ketelaere – Eden Hazard – Jérémy Doku – Dries Mertens – Leandro Trossard

De voormalige jeugdspeler van Patro-Othee FC, RFC Liége, Standard de Liège (-2015) en Club Brugge (2015-2016) belandde voor bijna 10 miljoen euro bij Racing Lens. Openda mikte zeven keer raak in veertien duels in de Ligue 1. De snelle Luikenaar debuteerde op 8 juni tegen Polen en mikte meteen raak. Hij mocht ook opdraven tegen Wales, Polen en Wales in de Nations League. De teller staat op 53 speelminuten als Rode Duivel. Bij de Jonge Duivels lukte hij dertien goals in vijftien interlands.

Nieuwsbrief

Specials

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

Niet alleen in Play-off 1 is het spannend. AA Gent leek luidop te mogen dromen...