Persconferentie Eden Hazard: “Dat was een grap”

29-11-2022 13:04

Persconferentie Eden Hazard: “Dat was een grap”

Yannick Carrasco en Arthur Theate waren aangeduid om de pers vandaag te woord te staan. In de nachtelijke uren werd dat Eden Hazard en Jan Vertonghen. Nog wat later stapten Eden Hazard en Thibaut Courtois de perszaal van het hotel in Qatar binnen.

Wijziging na wijziging. Heeft dat met de spanningen in de spelersgroep – bondscoach Roberto Martinez bevestigde gisteren dat er wat speelde – te maken? Dat Jan Vertonghen uiteindelijk niet aan de praattafel zit, is volgens de KBVB te wijten aan praktische redenen. Hij moest zich bij de FIFA melden voor andere persverplichtingen. De uitleg dat Vertonghen al een keer te gast was op een persbabbel in het hotel houdt weinig steek want Hazard zat er ook al.

“We hebben met alle spelers samengezeten”, stak aanvoerder Eden Hazard van wal. “We beseffen dat er een belangrijke match op ons wacht. We horen héél veel van slechte dingen, maar we zitten op dezelfde golflengte. Dat gaan we over twee dagen tonen”, citeert Het Nieuwsblad de nummer tien van de Rode Duivels. Dat groepsgesprek zou een uur hebben geduurd. Alle spelers waren van de partij plus de stafleden. “Iedereen heeft gezegd wat hij moest zeggen.”

Hazard: “Dat was een grap”

“We zijn er om te winnen. We moeten inspanningen leveren voor elkaar. Als we dat allemaal doen, zal de techniek terugkeren. Dat zal het verschil maken. Hier moeten we op werken”, citeert Het Laatste Nieuws Eden Hazard. “We zullen zien of er wijzigingen zijn, dat moet je de coach vragen. We moeten het tonen op het veld, dat is wat telt.”

Volgens de Franse sportkrant L’Equipe moest Romelu Lukaku na België-Marokko enkele spelers uit elkaar houden. Eden Hazard spreekt dat tegen. “Er is niets gebeurd in de kleedkamer. Enkel de coach sprak. Gisteren hebben we wel gebabbeld tijdens het groepsgesprek. Ik ga niet met Jan vechten, hij is groter dan ik.”

Op de vorige persbabbel stelde Eden Hazard dat de verdediging traag was. Kevin De Bruyne gaf in een interview mee dat de Rode Duivels te oud waren om prijzen te kunnen winnen. Uitlatingen die voor wrevel zorgden.

Volgens Eden Hazard stapten de Rode Duivels met de verkeerde ‘mindset’ het veld op tegen Marokko. Met te weinig geloof dat ze die match zouden kunnen winnen. “We hebben genoeg ervaring en talent en mochten de controle over de wedstrijd niet verliezen. We hebben de aanwijzingen van de bondscoach in de wind geslagen en lieten ons hoofd te snel hangen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Voetbalbelgie.be (@voetbalbelgie)

LEES MEER OVER:

Eden Hazard

Rode Duivels

WK 2022

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begint de wintermercato in België. Op 1 februari volgt de Transfer...

VIDEO: Tifo Mauves Army Anderlecht

VIDEO: Tifo Mauves Army Anderlecht

Jan Vertonghen en zijn ploegmaten speelden tegen RWDM in een andere outfit. Een hulde voor...

FOTO’S nieuw voetbalstadion: Aarhus GF 24.000 plaatsen

FOTO’S nieuw voetbalstadion: Aarhus GF 24.000 plaatsen

Het Deense Aarhus GF verhuist in 2026 naar een gloednieuw voetbalstadion met 24.000 plaatsen. Ze...

Wat is er van ‘goudhaantje’ Noah Mbamba?

Wat is er van ‘goudhaantje’ Noah Mbamba?

Noah Mbamba begon pas op zijn negende met voetballen bij FC Vilvoorde. Via Woluwe-Zaventem en...

Kompany onder druk: 43+111 miljoen euro

Kompany onder druk: 43+111 miljoen euro

Burnley FC trok na de degradatie uit de Premier League Vincent Kompany aan. Hij mocht...