Peter Maes over transferpolitiek STVV

29-01-2021 22:09

Peter Maes over transferpolitiek STVV

Nog drie dagen en de wintermercato 2021 ligt achter de rug. Voor een trainer is dat vaak een moeilijke periode: blijven de vaste waarden en komt er nog wat bij? Peter Maes leeft zonder al te veel stress naar de tweede Transfer Deadline Day van het seizoen toe.

Na Ilombe Mboyo (KV Kortrijk) en Christian Brüls (Westerlo) haalde STVV er ook Dimitri Lavalée bij. Gehuurd van FSV Mainz. Als vervanger van Pol Garcia, die voor een avontuur in Mexico koos. Santiago Colombatto vertrok al eerder naar Club Leon, maar de Argentijnse middenvelder was geen vaste waarde bij de Kanaries.

Onder meer de naam van Liberato Cacace duikt bij de transfergeruchten op. De Nieuw-Zeelander kreeg een belletje van Juventus. Een speler die je liever niet kwijtspeelt halfweg het seizoen. En zeker niet als je voor het behoud moet knokken.

“Een aantal jongens hebben wat mogelijkheden, spelers die we liever niet zien vertrekken”, stelt Peter Maes. “We doen er alles aan om die spelers bij STVV te houden.”

Daar hoort ook Facundo Colidio bij, die na de komst van Christian Brüls uit de elf viel. Tegen AA Gent mocht de jonge Argentijn echter terug op een basisplaats rekenen. “Ik wil hem graag behouden, ook volgend seizoen.”

foto DC | www.voetbalbelgie.be

Maes praat mee

Onder meer Seung-woo Lee mag weg. Er zijn nog wat spelers die op een zijspoor zitten. “Er zijn een aantal jongens die wedstrijden nodig hebben, maar die we nu niet kunnen gebruiken. In onze situatie moeten we meer werkvoetbal brengen.” Wellicht hoort ook de Japanner Takayuki Ito bij dat groepje.

Speelt Peter Maes toch nog een basiskracht kwijt? Raakt STVV nog verlost van enkele overbodige spelers? Komt Dries Wouters er toch nog bij? De Tongenaar maakt ook dit weekend geen deel uit van de wedstrijdkern van KRC Genk. Maes ziet Wouters graag komen. Maar het moet mogelijk zijn.

Volgens enkele Japanse media zou Daiki Hashioka op komst zijn. De rechtsachter van Urawa Red Diamonds zou op huurbasis naar STVV afzakken.

Marc Brys kreeg inkomende transfers vaak via de media te vernemen. Milos Kostic had nog minder in de pap te roeren. Kevin Muscat leek ook weinig vat op het transferbeleid te hebben.

“Ik moet achter een transfer staan”, spreekt Peter Maes duidelijke taal. “Dat is al zo van in het begin van mijn trainerscarrière. Dat lijkt me ook logisch. Als men spelers binnenhaalt en de trainer wordt niet gekend, dan wordt het een heel moeilijk verhaal.”

“Er zullen altijd voor- en nadelen bij een transfer zijn. Die moet je samen dragen. Dat loopt hier nu heel correct.”

De tweede Transfer Deadline Day loopt op maandag 1 februari af.

foto DC | www.voetbalbelgie.be

LEES OOK: STVV’er Cacace Juventus of Napoli?

 

 

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Meerdere inkomende transfers bij STVV

Meerdere inkomende transfers bij STVV

Menig supporter van STVV maakte zich of haar zorgen. Na het vertrek van Matte Smets,...

Union kreeg +80 miljoen euro binnen

Union kreeg +80 miljoen euro binnen

48 jaar in tweede of derde klasse. Union St-Gilloise keerde na die ellenlange tijd niet...

Zeno Debast duikt meteen de top 5 in

Zeno Debast duikt meteen de top 5 in

Anderlecht moet verder zonder Zeno Debast. Sporting CP betaalt 15,5 miljoen euro. Als de Rode...

Tedesco liet 18 Rode Duivels opdraven

Tedesco liet 18 Rode Duivels opdraven

De Rode Duivels sneuvelden op het EK 2024 na vier matchen, waarin ze slechts twee...