Peter Maes ruilt STVV voor Beerschot

20-05 11:35

Peter Maes ruilt STVV voor Beerschot

Voor de fans van STVV slaat het nieuws in als een bom: Peter Maes tekende een contract voor drie seizoenen bij Beerschot. Deze week kregen de abonnees nog een brief in de bus waarin de 56-jarige coach oproept de ploeg volgend seizoen te steunen. Maar hij trekt dus naar het Kiel. 

Peter Maes viel na Sporting Lokeren even zonder club. Met de zaak Propere Handen in het achterhoofd stonden niet veel clubs in de rij om hem een nieuwe kans te geven. Lommel SK deed dat wel. STVV idem dito.

De Noord-Limburger wist bij STVV terug het nodige vuur, discipline en organisatie in de kleedkamer te jagen. De Kanaries wisten het behoud te verzilveren en hopen dit seizoen terug een stap hogerop te zetten.

“Het seizoen 2021/2022 moet een seizoen worden waarin we de Haspengouwse kernwaarden, zoals winnaarsmentaliteit en vechtlust centraal zullen plaatsen”, gaf Peter Maes mee in het schrijven naar de fans toe. “We willen jongeren van onder de kerktoren zich verder laten ontwikkelen en onze prachtige regio laten schitteren binnen het Belgische voetbal. Dit alles kan niet zonder jou.”

“Hoog mikken” (Peter Maes)

Maar Peter Maes besloot enkele dagen later om een andere weg in te slaan: van Stayen naar het Kiel, van Haspengouw naar Antwerpen.

“Peter Maes is een trainer met een sterke persoonlijkheid. De keuze voor hem was eenvoudig”, stelt voorzitter Francis Vrancken. “Ik ben ervan overtuigd dat hij met al zijn ervaring de meest geschikte trainer is voor Beerschot. Hij zal ons met veel spelvreugde door ons tweede jaar in 1A leiden.”

“Door Peter Maes aan te trekken heeft de club duidelijk voor ervaring gekozen”, merkt ondervoorzitter Walter Damen via het clubkanaal op. “Iedereen weet dat een tweede seizoen in 1A niet steeds het meest eenvoudige is. Peter Maes is dan ook een logische keuze. Ik hoop met hem minstens evenveel voetbalplezier te beleven als tijdens vorig seizoen.”

“Ik koos voor Beerschot omdat ik als trainer altijd zo hoog mogelijk wil mikken”, geeft Peter Maes mee. “Ik wil dominant voetballen en ik denk dat de Beerschotfans dat ook willen. Ik heb Beerschot in mijn tijd als speler leren kennen als een warme en hardwerkende club en die werkijver wil ik ook terugzien in het voetbal dat we brengen.”

Peter Maes verlaat STVV
foto DC | www.voetbalbelgie.be

Peter Maes begon aan zijn trainerscarrière bij Verbroedering Meerhout en belandde via Verbroedering Geel bij KV Mechelen. Hij leidde Malinwa terug naar de Jupiler Pro League en won drie jaar later de Beker van België.

Na vier seizoenen bij de Kakkers ging hij in op een betere aanbieding van Sporting Lokeren, waar bandenmagnaat Roger Lambrecht aan de macht was. Met de Waaslanders won hij twee keer de Beker van België.

Nieuw contract STVV

Maes werd in 2012 verkozen tot trainer van het jaar met de Trofee Raymond Goethals en de Guy Thys Award. Ook in 2014 mocht hij de prijs van beste trainer in ontvangst nemen.

Hij ging in op een aanbieding van KRC Genk, dat aan een nieuwe ploeg bouwde. Maes bleef er bijna anderhalf seizoen en ging daarna terug naar Lokeren. Daarna volgden Lommel en STVV.

“Kom het legioen versterken, laat je horen en de Hel van Stayen zal weer branden als nooit tevoren, met sportieve groeten, Peter Maes T1 STVV”, staat op de brief van 12 mei voor de abonnementencampagne te lezen. Een week later is die Peter Maes geen trainer meer van STVV, wel van Beerschot.

Half april raakte bekend dat Peter Maes op een contractverlenging voor twee jaar mocht rekenen. Hij kiest echter voor Beerschot, waar een contract voor drie jaar lag te wachten.

Peter Maes poseert met shirt Beerschot
Beerschot

LEES OOK: Peter Maes heeft duidelijke boodschap na STVV-Anderlecht

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...