Peter Maes smeekt om een kans

04-07-2023 16:38

Peter Maes smeekt om een kans

Hij kwam in opspraak in de zaak Propere Handen en verdween uit beeld. Na een avontuur bij Lommel SK kreeg Peter Maes bij STVV een nieuwe kans in de eerste afdeling. Dat liep goed. In de aanloop naar het tweede seizoen koos hij plots voor Beerschot. Die club had meer mogelijkheden en ambitie. Even later volgde een ontslag. Maes verdween uit beeld en trof een schikking in de zaak Propere Handen.

Peter Maes zou bij Sporting Lokeren en KRC Genk voor 2,3 miljoen euro aan salarissen in het zwart hebben ontvangen. Hij kwam zo op de lijst van 57 verdachten in het schandaal Propere Handen te staan. Maes trok onlangs een financiële regeling met de fiscus en het openbaar ministerie. Zo dient hij niet voor de rechter te verschijnen.

De Schotenaar zit sinds september 2021 zonder club en hoopt dat zijn trainerscarrière nog niet is afgelopen. “Je kunt ervoor kiezen om tot het einde te procederen, maar ik probeer verder te kijken”, geeft Peter Maes bij Sporza mee. “Ik kreeg de mogelijkheid om te schikken en zo kan ik eindelijk dit hoofdstuk afsluiten.”

“Nu is het afgesloten en hopelijk kan ik terugkeren naar datgene wat ik graag doe, kan ik mijn passie weer uitoefenen en komen er weer mogelijkheden voor mij. Nu ga ik kijken wat er op mijn pad komt en hopelijk krijg ik nog een kans.”

Zijn vertrek bij STVV, het ontslag bij Beerschot plus de zaak Propere Handen zorgden voor flink wat imagoschade. Peter Maes zal niet kieskeurig moeten zijn.

De voormalige doelman was trainer bij KFC Verbroedering Geel, KV Mechelen, Sporting Lokeren, KRC Genk, Lommel SK, STVV en Beerschot.

LEES OOK: Keygnaert terug in dienst na Propere Handen

Nieuwsbrief

Specials

Thorsten Fink wil mooi eindigen bij STVV

Thorsten Fink wil mooi eindigen bij STVV

Mooie liedjes duren vaak niet lang. STVV en Thorsten Fink, dat was een ‘perfect match’....

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Union won drie matchen meer

Union won drie matchen meer

49 punten voor Club Brugge, 46 voor Union en Anderlecht. Als Club zondag een punt...

Igor Thiago amuseert zich (FOTO’S)

Igor Thiago amuseert zich (FOTO’S)

Geen Igor Thiago in de aanval. De Braziliaanse spits volgt de clash tussen Anderlecht en...

Bierpiramide tijdens Westerlo-KV Mechelen (VIDEO)

Bierpiramide tijdens Westerlo-KV Mechelen (VIDEO)

De fans van KV Mechelen amuseerden zich kostelijk in Westerlo. Twee doelpunten, drie punten. Er...