Peter Maes had een andere STVV-Beerschot voor ogen

18-03 12:00

Peter Maes had een andere STVV-Beerschot voor ogen

Zondagavond is het STVV-Beerschot op Stayen. Een wedstrijd met een verhaal. Peter Maes liet STVV in mei 2021 plots vallen voor Beerschot. “Die club heeft meer ambitie”, merkte de 57-jarige trainer op. Maes vloog even later buiten bij Beerschot. Terwijl STVV nog kans maakt op deelname aan Play-off 2 degradeert Beerschot uit de Jupiler Pro League.

Er klinkt hoongelach in Haspengouw. Niet met het lot van Beerschot, wel met dat van Peter Maes. Hij viel na de teloorgang van Sporting Lokeren zonder werkgever. Na een kort avontuur bij Lommel SK werd het opnieuw toekijken. Maes vermoedde dat een aantal clubs hem links lieten liggen omdat hij ook genoemd werd in de zaak Propere Handen. STVV reikte hem wel de hand.

De Kanaries wisten een degradatie te ontlopen en stoomden zich klaar voor een seizoen zonder die zorgen. De supporters kregen een brief van STVV in de bus met daarin een oproep van Peter Maes om een abonnement aan te schaffen. Samengevat: samen gaan we voor meer en beter. Nog geen twee tellen later poseerde Peter Maes met een shirt van Beerschot.

Meer ambitie

“Ik kom in een heel mooie club terecht, waar het kan stormen”, stelde Peter Maes bij zijn persvoorstelling. “Ook een club met meer ambitie. Ze willen een project op lange termijn. Ik denk dat ik daar heel mooi in kan passen. Normaal gaat een coach niet weg naar vier maanden, maar het project sprak mij aan. Ik zal iets meer ambitie. Ik ben een coach die zo hoog mogelijk wil mikken.”

Play-off 2 halen, dat was de doelstelling. Zijn avontuur bij Beerschot eindigde na zeven speeldagen. Beerschot stond laatste met 1 op 21. Zondag zakken ze met een 16 op 93 naar STVV af. Zonder Peter Maes en zonder Play-off 2-dromen.

STVV mag dat wel nog. Als Racing Genk zondag bij Club Brugge verliest, kunnen ze naast de aartsrivaal belanden. Dan wordt het op de laatste twee speeldagen nog een helse strijd tussen Genk, Cercle Brugge en STVV.

LEES OOK: Maes: “Geen spijt dat ik STVV verliet”

LEES MEER OVER:

Beerschot

Peter Maes

STVV

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...