Peter Maes trainer in Nederland

16-09-2023 14:54

Peter Maes trainer in Nederland

Lommel en STVV gaven Peter Maes een kans nadat hij in opspraak kwam in het dossier Propere Handen. Maes liet STVV daarna vallen voor Beerschot. Daar lag wat meer geld en hogere sportieve ambities te rapen. Woorden zonder daden. Even later volgde een ontslag. Het bleef lange tijd stil rondom Peter Maes. Daar komt verandering in.

Willem II haalt de ervaren trainer naar de Nederlandse tweede klasse. “Peter Maes is de nieuwe hoofdtrainer van Willem II. De 59-jarige oefenmeester tekent een contract tot de zomer van 2024”, laat de Brabantse club weten.

Peter Maes gaat na twee jaar zonder club terug aan de slag. “Willem II is een historische club, de entourage in het stadion is geweldig en de faciliteiten bij de club zijn zeer professioneel. Na de gesprekken met Martin van Geel bleek er een goede klik te zijn tussen mij als hoofdtrainer en de club. Samen met de huidige stafleden kijk ik ernaar uit om vanaf maandag aan de slag te gaan.”

Propere Handen

“Afgelopen zomer heb ik een vervelende periode afgesloten door te schikken met de belastingdienst, waardoor dat hoofdstuk nu definitief voorbij is. Ik kijk vooruit naar wat ik graag doe: bezig zijn met voetbal. Ik ben Willem II dankbaar voor de kans die zij mij bieden en heb alle vertrouwen in een succesvolle samenwerking.”

Sportief directeur Martin van Geel stelt het zo: “Peter is een trainer die zijn sporen heeft verdiend in België. Het is een trainer waarbij discipline, fitheid en winnaarsmentaliteit hoog in het vaandel staan. Daarnaast is het een zeer ervaren trainer die succes heeft gekend in zowel de tweede als de eerste divisie van België. Zijn visie en zijn manier van voetballen sluiten naadloos aan bij die van de club.”

LEES MEER OVER:

Eredivisie

Peter Maes

Pro League

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begint de wintermercato in België. Op 1 februari volgt de Transfer...

Opvallende cijfers voor Balikwisha

Opvallende cijfers voor Balikwisha

Michel-Ange Balikwisha lukte de enige treffer in de clash tussen Antwerp en OHL. Zijn vijfde...

LOTING – Rode Duivels EK 2024

LOTING – Rode Duivels EK 2024

Om 18 uur begint de loting voor het EK 2024 in Duitsland. De Rode Duivels...

SPECIAL: Vier trainers in Jupiler Pro League ontslagen

SPECIAL: Vier trainers in Jupiler Pro League ontslagen

Geen Jonas De Roeck meer bij KVC Westerlo. Zo komt de teller van het aantal...

Anderlecht ruim 6 miljoen euro verlies

Anderlecht ruim 6 miljoen euro verlies

Halfweg de reguliere competitie staat Anderlecht op de tweede plaats. Er is echter nog een...