Petitie bij Anderlecht: “Kuis de mesthoop uit”

22-10 09:21

Petitie bij Anderlecht: “Kuis de mesthoop uit”

Het rommelt bij RSC Anderlecht. Slechte prestaties in de nationale competitie, tegenvallende prestaties in de Conference League. De druk van de twaalfde man stijgt. In de aanloop naar de uitmatch tegen aartsrivaal Standard circuleert er een petitie.

“We are Anderlecht , het wordt te pas en te onpas gebruikt. Maar het dateert vanuit een protest zoveel jaren terug. Een protest waarbij wij, supporters, wilden laten horen dat er rekening moest worden gehouden met ons. Een protest omdat wij een, zoniet dé belangrijkste stakeholder zijn.”

“En vandaag moeten we dat helaas herhalen, harder en luider dan ooit. Want er wordt aan ons voorbij gegaan: enkele maanden geleden solo slim gespeeld en vanuit een principekwestie een clubicoon bij het huisvuil gezet en vervangen door een miscast van een trainer. Een trainer die haaks staat op de waarden van onze club en die allerminst onze filosofie uitstraalt. Een tang op een varken.”

“Met ons werd geen rekening gehouden, wij moesten gehoorzamen, ons abonnement/ticketje betalen en we zouden het wel zien. De laatste stap richting prijzen zou het worden, hetgeen we van in het begin hebben betwist. We hebben het echter een kans gegeven maar kijk, een aantal maanden later zijn we verder afgegleden dan ooit, worden onze talenten mismeesterd, rommelt het in alle geledingen van de club en behalen we de ene nederlaag na de andere…”

“Niemand die verantwoording aflegt voor de fouten die zijn gemaakt, niemand die mea culpa slaat. Sterker nog, geen enkele communicatie naar supporters… Wij vragen duidelijke actie – zowel in de sportieve staf (hoe lang kan dit nog duren?), in de bestuurskamer,… – en duidelijke, open communicatie.”

“Kuis deze mesthoop aub uit! Wij willen NU actie! Hoe langer het duurt, hoe meer we andere vormen van supportersopstand vrezen en hoe meer onze geliefde Sporting verder afglijdt. Neem jullie verantwoordelijkheid!”

Nieuwsbrief

Specials

Kalender 2023/2024 JPL: start op 28 juli

Kalender 2023/2024 JPL: start op 28 juli

Op 28 juli gaat het seizoen 2023/2024 van start in de Belgische Jupiler Pro League....

“Het wordt nog knokken voor vierde plaats”

“Het wordt nog knokken voor vierde plaats”

Het einde van de wintermercato nadert. Beetje bij beetje komt ook het einde van de...

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

De Belgische wintermercato 2023 nadert met rasse schreden. Vanaf 1 januari kunnen de clubs in...

FOTO’S Gouden Schoen: Scheidsrechters en partners

FOTO’S Gouden Schoen: Scheidsrechters en partners

Op het Gouden Schoen Gala passeren niet alleen spelers en trainers de revue. Meerdere scheidsrechters...

FOTO’S Gouden Schoen: Spelers en hun entourage

FOTO’S Gouden Schoen: Spelers en hun entourage

Simon Mignolet stapte met zijn vrouw Jasmien de rode loper van de Gouden Schoen 2022...