Programma 100 jaar STVV

24-02-2024 13:14

Programma 100 jaar STVV

Voetbal, volk en vuur. STVV heeft nu honderd jaar achter de teller staan. Daar hoort een vol feestprogramma bij. In de aanloop naar de thuismatch tegen Westerlo duiken de Kanaries eerst het stadscentrum in.

14u30 – Op een steenworp van de Grote Markt wordt de Minderbroederskerk ‘the place to be’. In dat monumentaal gebouw viel er afgelopen winter schaatspret te noteren. Onder de noemer ‘voetbal is religie‘ krijgt die kerk vandaag een geel-blauwe tint. De DJ neemt plaats achter het altaar. De Scottish Kanaries overhandigen een geschenk aan de clubleiding. De opwarmingsdrink wordt om 16 uur afgesloten met een koor.

16u00 – Een geel-blauw mars van het centrum naar Stayen. Voorzitter David Meekers en CEO Takayuki Tateishi stappen mee. Op de brug aan de Tiensensteenweg, op 500 meter van het stadion, staat een welkomstboog. Talloze ex-spelers vormen een erehaag. Zonder fans geen voetbal.

16u30 – Feest aan het stadion met drankstanden voor de ingang van Tribune Oost. In de kantine van Tribune Noord zetten de sfeermakers een ouderwetse rave in. In de Rvue in Tribune West verzamelen de oud-spelers voor de ‘100 jaar STVV’ reünie.

18u00 – Spektakel op het veld. Op het grootste LED-scherm in de geschiedenis van het Belgische voetbal (150 m2) worden de hoogtepunten uit de geel-blauwe geschiedenis getoond. Speciale licht- en geluidseffecten, met een (geluidsarm) vuurwerk op het einde. Er worden 6.000 vlaggen uitgedeeld onder de supporters, op het veld geven 56 vlaggenzwaaiers van Dansschool Diamonds het voorbeeld. “Een spektakel met alle toeters en bellen, die uitmondt in een oogverblindende tifo”, merkt Bert Stas op.

18u15 – Aftrap STVV – Westerlo.

20u15 – Afterparty met DJ’s uit Haspengouw in de Rvue: Frank Mellemans, Tom Delsaer, Mossel en een special act tussen 21 en 22 uur. De volledige spelersgroep en de technische staf zal aanwezig zijn. Daar hoort nog een verrassing bij!

LEES OOK: FOTO’S: Haspengouw kleurt geel-blauw voor 100 jaar STVV

STVV
foto DC | www.voetbalbelgie.be

LEES MEER OVER:

Pro League

STVV

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...