PSG maakt ook brandhout van aartsrivaal

28-10 10:08

PSG maakt ook brandhout van aartsrivaal

Paris Saint-Germain was te sterk voor Club Brugge, met Kylian Mbappé in een glansrol. De thuismatch tegen Olympique Marseille verliep ook zonder problemen. De Franse kampioen had aan één helft genoeg om L’OM tegen het canvas te meppen.

In het Jan Breydelstadion scoorde Mauro Icardi twee en Kylian Mbappé drie keer. PSG haalde het nu met 4-0, met twee goals van Icardi en Mbappé. Thomas Meunier zat in de tribune. De Rode Duivel liep tegen Club Brugge een blessure op en is wekenlang niet inzetbaar.

Patrick Tuchel koos voor deze elf: Navas – Dagba, Thiago Silva, Kimpembe, Bernat – Herrera, Marquinhos, Verratti – Di Maria, Icardi, Mbappé. Paredes, Cavani en Sarabia vielen in.

Internazionale-huurling Icardi maakte na tien minuten al het openingsdoelpunt uit een rebound en een kwartier later verdubbelde hij die voorsprong met een rake kopbal. De vierde goal was van grote schoonheid. Marseille probeerde de defensie van PSG onder druk te zetten, maar de Franse miljoenenformatie voetbalde zich geweldig onder de druk uit. Angel Di Maria gaf vervolgens een puntgave pass met buitenkant links en zette zo Mbappé één-op-één met de keeper, die maakte geen fout en maakte zo ook zijn tweede van de avond.

In de tweede helft nam PSG wat gas terug en speelde het de wedstrijd volwassen uit. Marseille kreeg nog wel een aantal kansen, maar zelfs een eretreffer was niet aan de ploeg Andre Villas-Boas besteedt.

PSG staat door de overwinning inmiddels op zeven punten voorsprong ten opzichte van de nummer twee FC Nantes. Marseille staat op plek zeven en heeft in de laatste zes wedstrijden slechts één keer gewonnen.

Nieuwsbrief

Specials

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Na enkele mindere seizoenen strijdt Anderlecht terug mee voor de prijzen. Dat heeft een positieve...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Maak kennis met Wembley

VIDEO: Maak kennis met Wembley

De Rode Duivels spelen dinsdagavond tegen Engeland in het Wembleystadion. De bal ging er voor...

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

De reguliere competitie zit erop. Er vielen liefst elf trainerswissels te noteren in de Jupiler...

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in Tubeke voor op de oefeninterlands tegen Ierland en Engeland....