PSV vangt 50 miljoen via Champions League

30-11-2023 08:50

PSV vangt 50 miljoen via Champions League

De groepsfase in de Champions League, dat was een belangrijk doel. PSV schakelde in de voorronde Sturm Graz uit en nam daarna ook Rangers FC te grazen. Met nog één match te spelen in de poules staat de Eindhovense club op de tweede plaats. Ze overwinteren in de CL. De kassa rinkelt rijkelijk.

Plaatsing voor het hoofdtoernooi van de Champions League leverde PSV al 30,4 miljoen euro op. Bosz en zijn spelers zagen tijdens de loting in augustus Arsenal, Sevilla en RC Lens als tegenstander uit de koker komen. Geen eenvoudige groep, maar wel eentje met perspectief. En dat blijkt. PSV won vooralsnog van RC Lens (1-0) en Sevilla (2-3) en speelde gelijk tegen diezelfde ploegen, respectievelijk 1-1 en 2-2. Met acht punten na vijf wedstrijden is PSV al zeker van overwintering in de Champions League. “De zeges op Sevilla en Lens in de groepsfase van het toernooi leveren 5,6 miljoen euro aan extra prijzengeld op”, schrijft het Eindhovens Dagblad. De gelijke spelen tegen die clubs 1,8 miljoen euro.

Overwinteren in het miljardenbal betekent al helemaal kassa voor de club uit Eindhoven. Naast een startbewijs voor de achtste finales krijgt het ook nog eens 9,6 miljoen euro extra aan UEFA-geld. “Aan recettes verdiende PSV dit seizoen ook al vele miljoenen: minimaal zes volle Philips Stadions leverden naar verwachting zo’n 8 miljoen euro op. Dat zet de teller op meer dan 55 miljoen euro en daar komt nog wel wat bij”, verwacht het ED. Denk dan aan inkomsten uit tv-rechten, een nabetaling van de UEFA en in de laatste groepswedstrijd tegen Arsenal valt er ook nog het een en ander te verdienen. “De bedragen zijn wel bruto, want PSV moet over de inkomsten belasting betalen en ook strijken met name de spelers van de club vele miljoenen aan premies op”, besluit het dagblad.

LEES MEER OVER:

Champions League

Noa Lang

PSV

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

LIVE: Derby Cercle Brugge – Club Brugge

LIVE: Derby Cercle Brugge – Club Brugge

Derbykoorts in Brugge. Om 13u30 gaat de bal aan het rollen in het Jan Breydelstadion....

Hoefkens 38%, Leko 28%

Hoefkens 38%, Leko 28%

“Er valt meer uit deze spelerskern te halen”, gaf het management van Standard mee bij...

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begon de wintermercato in België. Op 1 februari volgde de Transfer...

‘Eat, sleep, match, repeat’ bij Union

‘Eat, sleep, match, repeat’ bij Union

Na de winterstop kwam Union al in actie tegen STVV, Anderlecht (2x), RWDM, Racing Genk,...