Puntenaftrek dreigt voor Tottenham

21-11-2023 18:57

Puntenaftrek dreigt voor Tottenham
Tottenham Hotspur is bezig aan een goed seizoen en staat op twee punten van koploper Manchester City. Er hangt echter onheil in de lucht.
Volgens de Engelse kwaliteitskrant The Times deed Tottenham Hotspur zaken met een niet-geregistreerde zaakwaarnemer. Mogelijk wacht net als Everton een pittige sanctie.

Voorzitter Daniel Levy zou in 2008 met Portsmouth met Mitchell Thomas onderhandeld hebben over de transfer van Jermain Defoe. Thomas had echter geen makelaarslicentie.

Thomas werd door de Engelse voetbalbond FA zelfs op een zwarte lijst geplaatst met wie clubs geen zaken mochten doen. De FA laat naar aanleiding van het onderzoek van The Times weten de zaak graag te willen heropenen. Bij Portsmouth zit inmiddels een compleet nieuw bestuur, maar bij Tottenham Hotspur is Levy nog steeds aan de macht, waardoor een sanctie aannemelijker is.

Wat de precieze maatregel kan worden, is nog niet duidelijk. Puntenaftrek, een forse boete of andere disciplinaire maatregelen worden genoemd in Engeland. Tottenham Hotspur wil niet reageren op de aantijgingen, waarbij uitgerekend voormalig Spurs-coach Harry Redknapp – destijds de manager van Portsmouth – heeft laten weten dat Thomas inderdaad de zaakwaarnemer was van Defoe. In datzelfde jaar stapte de manager ook over naar de Spurs.

Everton kreeg de straf van tien punten aftrek voor het wegens overtreding van de regels voor winstgevendheid en duurzaamheid van de Premier League voor het seizoen 2021/22. Everton stond op de veertiende plaats, maar zakt door een fikse puntenaftrek af naar de voorlaatste plaats. Tien punten aftrek zou in het geval van de Spurs een plek in het rechterrijtje betekenen.

LEES MEER OVER:

Premier League

Transfers

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

FOTO’S: Haspengouw kleurt geel-blauw voor 100 jaar STVV

FOTO’S: Haspengouw kleurt geel-blauw voor 100 jaar STVV

100 jaar STVV, dat wordt gevierd in Haspengouw. Voor en na STVV-Westerlo is er veel...

Hoefkens 38%, Leko 28%

Hoefkens 38%, Leko 28%

“Er valt meer uit deze spelerskern te halen”, gaf het management van Standard mee bij...

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begon de wintermercato in België. Op 1 februari volgde de Transfer...

‘Eat, sleep, match, repeat’ bij Union

‘Eat, sleep, match, repeat’ bij Union

Na de winterstop kwam Union al in actie tegen STVV, Anderlecht (2x), RWDM, Racing Genk,...