REACTIE KBVB en Pro League op uitspraak BAS

10-07 16:50

REACTIE KBVB en Pro League op uitspraak BAS

KV Mechelen en Waasland-Beveren treden in 1A aan. Dat heeft het BAS beslist. Of bekerwinnaar KV Mechelen ook de Europa League in mag, is nog niet geweten. De Koninklijke Belgische Voetbalbond en de Pro League hebben intussen gereageerd op de uitspraak van het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS).

De KBVB hield het op een droog communiqué.

“Op 10/07/2019 heeft het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) een eerste beslissing meegedeeld in het kader van het hoger beroep tegen de uitspraak van de Geschillencommissie Hoger Beroep voor het Profvoetbal (GCHBPV) van 1 juni 2019 naar aanleiding van de wedstrijd YR KV Mechelen – KV RS Waasland-SK Beveren van 11 maart 2018.”

“Het BAS is van oordeel dat de sanctie van degradatie niet kan worden opgelegd aan YR KV Mechelen en KV RS Waasland-SK Beveren na het seizoen waarin de feiten gepleegd werden. De beslissing over de andere sancties wordt uitgesteld. Ingevolge deze beslissing zijn de sportieve gevolgen voor de clubs in het kader van de Belgische competities voor het seizoen 2019-2020 de volgende.”

“YR KV Mechelen zal gelet op de verworven sportieve promotie in 1B in seizoen 2018-2019, aantreden in de Jupiler Pro League. KV RS Waasland-SK Beveren zal aantreden in de Jupiler Pro League. K. Beerschot VA zal aantreden in de Proximus League. KSC Lokeren OVl. zal aantreden in de Proximus League. De KBVB informeert tevens UEFA over deze uitspraak. De KBVB zal geen verdere commentaar/interviews geven.”

De Pro League reageerde nog bondiger. “De Pro League neemt akte van de beslissing vandaag uitgesproken door het Belgisch Arbitragehof voor de Sport. Ze zal vandaag geen commentaar leveren. De uitspraak heeft als gevolg dat de samenstelling van de reeksen 1A en 1B voor het komende seizoen 2019-2020 niet meer gewijzigd wordt en dat de speelkalenders die op 1 juli werden bekend gemaakt definitief zijn.”

 

 

Nieuwsbrief

Specials

Kunstgras geen voordeel voor STVV

Kunstgras geen voordeel voor STVV

Ploegen die op Stayen punten laten liggen, verwijzen graag naar het kunstgrasveld. De cijfers geven...

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

De Belgische wintermercato 2023 nadert met rasse schreden. Vanaf 1 januari kunnen de clubs in...

Kalender 2023/2024 JPL: start op 28 juli

Kalender 2023/2024 JPL: start op 28 juli

Op 28 juli gaat het seizoen 2023/2024 van start in de Belgische Jupiler Pro League....

“Het wordt nog knokken voor vierde plaats”

“Het wordt nog knokken voor vierde plaats”

Het einde van de wintermercato nadert. Beetje bij beetje komt ook het einde van de...

FOTO’S Gouden Schoen: Scheidsrechters en partners

FOTO’S Gouden Schoen: Scheidsrechters en partners

Op het Gouden Schoen Gala passeren niet alleen spelers en trainers de revue. Meerdere scheidsrechters...