REACTIE KBVB en Pro League op uitspraak BAS

10-07 16:50

REACTIE KBVB en Pro League op uitspraak BAS

KV Mechelen en Waasland-Beveren treden in 1A aan. Dat heeft het BAS beslist. Of bekerwinnaar KV Mechelen ook de Europa League in mag, is nog niet geweten. De Koninklijke Belgische Voetbalbond en de Pro League hebben intussen gereageerd op de uitspraak van het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS).

De KBVB hield het op een droog communiqué.

“Op 10/07/2019 heeft het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) een eerste beslissing meegedeeld in het kader van het hoger beroep tegen de uitspraak van de Geschillencommissie Hoger Beroep voor het Profvoetbal (GCHBPV) van 1 juni 2019 naar aanleiding van de wedstrijd YR KV Mechelen – KV RS Waasland-SK Beveren van 11 maart 2018.”

“Het BAS is van oordeel dat de sanctie van degradatie niet kan worden opgelegd aan YR KV Mechelen en KV RS Waasland-SK Beveren na het seizoen waarin de feiten gepleegd werden. De beslissing over de andere sancties wordt uitgesteld. Ingevolge deze beslissing zijn de sportieve gevolgen voor de clubs in het kader van de Belgische competities voor het seizoen 2019-2020 de volgende.”

“YR KV Mechelen zal gelet op de verworven sportieve promotie in 1B in seizoen 2018-2019, aantreden in de Jupiler Pro League. KV RS Waasland-SK Beveren zal aantreden in de Jupiler Pro League. K. Beerschot VA zal aantreden in de Proximus League. KSC Lokeren OVl. zal aantreden in de Proximus League. De KBVB informeert tevens UEFA over deze uitspraak. De KBVB zal geen verdere commentaar/interviews geven.”

De Pro League reageerde nog bondiger. “De Pro League neemt akte van de beslissing vandaag uitgesproken door het Belgisch Arbitragehof voor de Sport. Ze zal vandaag geen commentaar leveren. De uitspraak heeft als gevolg dat de samenstelling van de reeksen 1A en 1B voor het komende seizoen 2019-2020 niet meer gewijzigd wordt en dat de speelkalenders die op 1 juli werden bekend gemaakt definitief zijn.”

 

 

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...