Real Madrid, Juventus en FC Barcelona halen uit naar UEFA

08-05 12:57

Real Madrid, Juventus en FC Barcelona halen uit naar UEFA

Twaalf clubs zouden op eigen houtje beginnen, zonder degradatiezorgen en met veel geldgewin. Negen clubs zagen in sneltempo van die European Super League af. Ze leggen zich neer bij de boete van de UEFA. Real Madrid, Juventus en FC Barcelona doen dat niet. Hun clubleiders geven nu zelfs aan dat ze verder willen met die Super League.

Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham Hotspur, Atlético Madrid, AC Milan en Inter trokken zich terug. Daar hoorden ook excuses bij naar de aanhang toe.

Real Madrid, Juventus en FC Barcelona vinden het niet aanvaardbaar dat er straffen worden opgelegd, terwijl een rechtbank heeft besloten dat de zogeheten founding clubs niet gestraft mogen worden door de UEFA en de FIFA.

De drie clubs herhalen dat het Super League-project is ontworpen om een oplossing te bieden voor ‘de huidige onhoudbare situatie in de voetbalindustrie’, met ‘het grootste respect voor de huidige voetbalstructuren’ en om ‘financiële stabiliteit te brengen in het Europese voetbal’.

“De Super League was een unieke kans om voetbalfans over de hele wereld een zo goed mogelijke show te geven en de wereldwijde interesse in de sport te versterken”, klinkt het.

Ze zijn niet van plan de stekker uit het project European Super League te trekken, waarbij ze die andere clubs de hand reiken.

“Het spijt ons te zien dat onze vrienden en oprichters van het Super League-project zich nu in een tegenstrijdige positie bevinden nu ze UEFA een aantal toezeggingen hebben gedaan. Ondanks de druk en de bedreigingen van de UEFA hebben wij de plicht om adequate oplossingen na te streven.”

Afwachten wat de volgende stap in dit verhaal is. De UEFA dreigde de clubs die doorgaan met die Super League uit de Champions, Europa of Conference League te gooien.

Nieuwsbrief

Specials

FOTO’S: Haspengouw kleurt geel-blauw voor 100 jaar STVV

FOTO’S: Haspengouw kleurt geel-blauw voor 100 jaar STVV

100 jaar STVV, dat wordt gevierd in Haspengouw. Voor en na STVV-Westerlo is er veel...

Hoefkens 38%, Leko 28%

Hoefkens 38%, Leko 28%

“Er valt meer uit deze spelerskern te halen”, gaf het management van Standard mee bij...

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begon de wintermercato in België. Op 1 februari volgde de Transfer...

‘Eat, sleep, match, repeat’ bij Union

‘Eat, sleep, match, repeat’ bij Union

Na de winterstop kwam Union al in actie tegen STVV, Anderlecht (2x), RWDM, Racing Genk,...

Thiago levert geen 37 miljoen op

Thiago levert geen 37 miljoen op

Club Brugge zou Antonio Nusa voor 37 miljoen euro aan Brentford verkopen. De Londense club...