Real Madrid lonkt opnieuw naar Kylian Mbappé

25-11 20:50

Real Madrid lonkt opnieuw naar Kylian Mbappé

Zinedine Zidane stak niet weg dat hij graag wou samenwerken met Eden Hazard. Even later wandelde de Rode Duivel het stadion van Real Madrid binnen. De Franse trainer haalt nu ook de loftrompet boven over zijn landgenoot Kylian Mbappé.

Morgen komt de aanvaller in ieder geval in actie in Santiago Bernabéu, wanneer PSG daar aantreedt tegen Real Madrid. Zidane flirt opnieuw met Mbappé: “Ik ken hem al erg lang. Ik hou van zijn persoonlijkheid, want hij is hier lang geleden een keer op proef geweest. Nu is hij echter de rivaal, dus ik kan er niet veel meer over zeggen”, aldus Zidane over de aanvaller.

Het is niet de eerste keer dat ‘Zizou’ zich uitlaat over Mbappé. Het eerste duel in de poulefase, in Parijs, eindigde in een 3-0 zege voor de Fransen. Real Madrid verloor sindsdien nog maar één duel. “We willen die lijn voortzetten. Het is een wedstrijd om de ommekeer te bevestigen”, benadrukte Zidane het belang van het duel. “Morgen zal hij een tegenstander zijn. We weten hoe belangrijk hij is en daar zullen we klaar voor moeten zijn.”

PSG-trainer Patrick Tuchel reageert kalm om de uitlatingen van Zidane, net voor het onderlinge duel.

“Ik weet niet in welke manier en in welke mate Zinédine Zidane verliefd is op Kylian, maar het belangrijkste is dat hij een speler van ons is. Het is vaak zo dat we de dingen leuk vinden die we uiteindelijk niet kunnen krijgen. Ik was twee weken geleden nog samen met Zidane in Genève. We hebben het toen niet over Kylian gehad. Zidane krijgt een vraag over Kylian, die ook Frans is. Wat moet hij anders zeggen? Iedereen weet dat hij fan is van Kylian, zoals veel andere trainers. Het is niet zo dat ik er boos om ben, het interesseert me niet.”

De Duitse trainer hoopt nog lang te kunnen beschikken over de twintigjarige Mbappé. “Het is moeilijk om een PSG zonder Mbappé voor te stellen. Hij is een ontzettend belangrijke speler voor de club. Iedereen houdt van hem, niet alleen Zidane. Ondanks zijn jonge leeftijd is hij ontzettend belangrijk voor onze club en de nationale ploeg van Frankrijk. We mogen onszelf gelukkig prijzen dat wij over hem beschikken, want hij is iemand die wedstrijden voor je kan winnen.”

Nieuwsbrief

Specials

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...