Real Madrid profiteert niet van uitschuiver FC Barcelona

03-11 08:11

Real Madrid profiteert niet van uitschuiver FC Barcelona

Na de 3-1 nederlaag van FC Barcelona bij Levente kon Real Madrid toeslaan. Dat deden Eden Hazard en zijn ploegmaten niet. De Koninklijke sprokkelde in eigen huis slechts een punt.

De twee Spaanse topclubs tellen nu 22 op 33. FC Barcelona blijft eerste met een beter doelsaldo.

Real Madrid begon met veel zin aan het duel: het team van Zidane zette goed druk en verwende het publiek met enkele fraaie aanvallen over diverse schijven. Een vroege treffer werd door de VAR wegens buitenspel van Eden Hazard ongeldig verklaard.

Naarmate het duel vorderde nam de pressie van de thuisploeg af en kwam Real Betis beter in de wedstrijd. Het bezoek vond oplossingen om onder de druk uit te komen en dook regelmatig gevaarlijk op voor het doelgebied van Thibaut Courtois. Het meeste gevaar van Betis kwam van de voeten van Nabil Fekir, die Courtois van afstand probeerde te verschalken.

Real Madrid kwam ook goed weg toen Loren Morón een inzet van Sergio Canales van richting veranderde. Toch mocht ook Betis zich twee minuten voor rust gelukkig prijzen. Na goed voorbereidend werk van Luka Modric en Karim Benzema stuitte Sergio Ramos van dichtbij op doelman Joel Robles.

In de tweede helft kon het duel alle kanten op. Alex Moreno mikte de bal na een fout van Raphaël Varane in het zijnet, terwijl Rodrygo na een uur spelen met een verrassend schot ook dicht bij een doelpunt was. Niet veel later kon Mendy oog in oog met Robles evenmin voor de openingstreffer zorgen.

Met Vinicius Junior in de plaats van Rodrygo hoopte Zidane het duel alsnog naar zich toe te trekken, maar het scorebord kwam niet in beweging. Richting het eindsignaal kon Benzema voorbereidend werk van Vinicius niet afronden, terwijl Courtois weer in actie moest komen op een poging van Fekir.

In de extra tijd liep de spanning hoog op. Robles voorkwam een doelpunt van Vinicius en niet veel later lieten achtereenvolgens Daniel Carvajal, Ramos, invaller Luka Jovic en Varane na om van dichtbij alsnog de drie punten in het Santiago Bernabéu te houden.

Nieuwsbrief

Specials

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Na enkele mindere seizoenen strijdt Anderlecht terug mee voor de prijzen. Dat heeft een positieve...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Maak kennis met Wembley

VIDEO: Maak kennis met Wembley

De Rode Duivels spelen dinsdagavond tegen Engeland in het Wembleystadion. De bal ging er voor...

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

De reguliere competitie zit erop. Er vielen liefst elf trainerswissels te noteren in de Jupiler...

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in Tubeke voor op de oefeninterlands tegen Ierland en Engeland....