Rekenen grote clubs af met STVV?

27-02 09:30

Rekenen grote clubs af met STVV?

In volle strijd voor de zes plaatsen in Play-off 1 gooit de Raad van Bestuur de problematiek van de kunstgrasvelden op tafel. Op 27 maart moet het item behandeld worden op de algemene vergadering. Komt er een verbod of niet?

Bij STVV vinden ze de timing – zacht uitgedrukt – ongelukkig. De Kanaries staan vijfde en liggen in concurrentie met Standard, Antwerp, Anderlecht, AA Gent en Charleroi. Waarom wordt deze zaak nu op tafel gegooid en niet na het seizoen?

De huidige Raad van Bestuur van de Pro League bestaat uit Marc Coucke (Anderlecht), Mehdi Bayat (Charleroi), Vincent Mannaert (Club Brugge), Peter Croonen (RC Genk), Bruno Venanzi (Standard), Michel Louwagie (AA Gent), Eddie Cordier (Zulte Waregem), Joseph Allijns (KV Kortrijk), Patrick Orlans (KV Oostende) en Paul Van der Schueren (OHL).

Eén club

“Het huidige klassement doet bij anderen blijkbaar pijn aan de ogen”, reageert voorzitter David Meekers bij Het Belang van Limburg. “Als het kunstgras opnieuw op tafel komt, vind ik dat een kwestie van onsportiviteit.”

Meekers wijst naar de cijfers. Die tonen aan dat STVV als thuisploeg de derde beste van de klas. Op verplaatsing staan de Kanaries op de vijfde stek. Wie de rangschikking in de Jupiler Pro League bekijkt, ziet Sint-Truiden op de vijfde plaats staan met 46 punten, evenveel als de nummers drie en vier, Standard en Antwerp.

“Dat STVV veel voordeel haalt uit de synthetische mat, vind ik helemaal kort door de bocht”, merkt Meekers op. “Bovendien ziet iedereen hoe slecht de velden van Kortrijk, Anderlecht en Club Brugge zijn momenteel.”

David Meekers is niet te spreken over deze zet van de Raad van Bestuur van de Pro League. “Temeer omdat het voorstel om kunstgras te verbieden gelanceerd is door maar één club. Aan jullie om uit te zoeken welke”, reageert hij bij Het Laatste Nieuws. “Maar toevallig is het niet. En dat de Pro League dit op vraag van één club doet; is ook al niet normaal.”

“Niet vergeten dat Roland Duchâtelet (eigenaar en verhuurder Stayen, nvdr.) in het bezit is van een toelating voor kunstgras. De klok van vandaag op morgen zomaar willen terugdraaien, getuigt van heel veel arrogantie en kan niet.”

 

Nieuwsbrief

Specials

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Na enkele mindere seizoenen strijdt Anderlecht terug mee voor de prijzen. Dat heeft een positieve...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Maak kennis met Wembley

VIDEO: Maak kennis met Wembley

De Rode Duivels spelen dinsdagavond tegen Engeland in het Wembleystadion. De bal ging er voor...

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

De reguliere competitie zit erop. Er vielen liefst elf trainerswissels te noteren in de Jupiler...

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in Tubeke voor op de oefeninterlands tegen Ierland en Engeland....