Rode Duivels kleuren paars-wit

29-03 14:27

Rode Duivels kleuren paars-wit

België-Burkina Faso wordt niet in het Koning Boudewijnstadion afgewerkt. De Rode Duivels wijken naar het Astridpark uit. Dat zorgt ongetwijfeld voor een toestroom van Anderlechtfans. Romelu Lukaku loopt er niet bij, er komt wel veel paars-wit in actie.

Youri Tielemans stapt als aanvoerder het speelveld op. De 24-jarige centrale middenvelder genoot zijn jeugdopleiding bij RSC Anderlecht en pikte met de eerste ploeg 185 wedstrijden mee. De huidige speler van Leicester City lukte daarin 35 doelpunten en 31 assists. Tielemans gaf net als Romelu Lukaku aan zijn spelerscarrière graag bij paars-wit af te willen sluiten. AS Monaco betaalde 25 miljoen voor de komst van Tielemans, die afkomstig is van Sint-Pieters-Leeuw.

Leander Dendoncker draaide vijf seizoenen bij de jeugdploegen mee en kwam bij de eerste ploeg aan 171 wedstrijden, 11 goals en 4 assists. Dendoncker trok in de zomer van 2018 naar Wolverhampton Wanderers en bracht ruim 15 miljoen euro op.

Roberto Martinez laat tegen Burkina Faso Matz Sels opdraven. De 30-jarige Lintenaar belandde in het seizoen 2017/2018 in Anderlecht. De huurling van Newcastle United trok daarna naar zijn huidige werkgever Racing Strasbourg. Sels stond in 37 wedstrijden onder de lat in het keepershirt van de Belgische recordhouder.

Bornauw bij paars-witte Rode Duivels
www.voetbalbelgie.be

Sebastiaan Bornauw heeft een verleden bij de jeugd van RSC Anderlecht en heeft 29 wedstrijden met de eerste ploeg achter zijn naam staan. Bornauw vertrok voor ruim 8 miljoen euro naar 1.FC Köln en speelt nu bij VfL Wolfsburg. Zijn vader Kenneth ging in maart 2022 bij de Brusselse club aan de slag als operationeel en commercieel directeur.

In de vermoedelijke elf duikt ook Jason Denayer op. De centrale verdediger heeft ook een verleden bij RSC Anderlecht. Hij maakte tussen 2006 en 2008 deel uit van de jeugdwerking en trok daarna naar de JMG Academy.

Sels

Bornauw – Denayer – Theate

Foket – Dendoncker – Tielemans – T. Hazard

Benteke

Nog meer paars-wit

Met Yari Verschaeren zit er een speler op de bank die nog actief is bij RSC Anderlecht. Thomas Kaminski, Davy Roef, Wout Faes, Orel Mangala, Siebe Van der Heyden, Sambi Lokonga, Adnan Januzaj, Alexis Saelemaekers hebben allemaal een verleden bij paars-wit. Michy Batshuayi speelde in het seizoen 2006/2007 bij de jeugd en trok daarna naar Standard.

LEES OOK: RSC Anderlecht geloofde niet in Rode Duivel

Nieuwsbrief

Specials

INTERVIEW Van Helden: “Gelukkig bij STVV”

INTERVIEW Van Helden: “Gelukkig bij STVV”

Kansen krijgen, een belangrijk gegeven voor een talentvolle voetballer. Stap twee: de kansen grijpen. Rein...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Na enkele mindere seizoenen strijdt Anderlecht terug mee voor de prijzen. Dat heeft een positieve...

VIDEO: Maak kennis met Wembley

VIDEO: Maak kennis met Wembley

De Rode Duivels spelen dinsdagavond tegen Engeland in het Wembleystadion. De bal ging er voor...

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

De reguliere competitie zit erop. Er vielen liefst elf trainerswissels te noteren in de Jupiler...