“Romelu Lukaku zat heel diep”

17-05-2023 07:58

“Romelu Lukaku zat heel diep”

Geen basisplaats voor Romelu Lukaku, de Rode Duivel hielp Inter wel met een assist naar de finale in de Champions League. Na afloop sprak Thierry Henry met de aanvaller.

Ze werkten bij de nationale ploeg samen en bewaren daar goede herinneringen aan. “Hij is zeer kritisch voor zichzelf, soms te kritisch zelfs”, stelde Thierry Henry. “Na het WK was het niet makkelijk voor hem. Ik ga de details niet geven, maar hij kwam terug.”

“Het is de eerste keer dat ik weer zie dat hij de oude is, ook wanneer iedereen tegen hem is. Dat is een teken van een grote spits. Ik hoop dat je de finale kan winnen, maar het zal zwaar worden.”

“Het waren heel zware weken na het WK”, knikte Romelu Lukaku. “Het waren de ergste momenten in mijn 15-jarige carrière, want ik stelde mijn land teleur. Voor je land spelen is speciaal. Dan speel je op het WK en we wisten dat het onze laatste kans ging zijn. De negativiteit van de pers in België lieten we in onze hoofden komen. En nadien gingen we er op die manier uit en dat zat weken in mijn hoofd.”

“Ik maakte mij toen echt zorgen om Romelu en ik stuurde hem twee weken lang dagelijks een bericht”, pikte Thierry Henry in. “Het was niet makkelijk, maar ik ben zeer trots dat hij daar is uitgekomen. Romelu zat heel diep.”

Romelu Lukaku is Thierry Henry dankbaar. “Ik mis het wel om met Thierry samen te werken. Hoe hij was om mee samen te werken? Zeer strikt. Ik weet nog dat ik met hem samenzat op trainingskamp en dat we op WyScout clips bekeken van wedstrijden en dat hij aangaf wat beter kon.”

“We gingen daar aan werken en daarna kende ik mijn beste seizoen in clubverband en ging ik volop scoren voor de Rode Duivels. Ik ben hem zeer dankbaar. De echte toptrainers zeggen waar het op staat en ik wil niet constant ‘gepamperd’ worden.”

LEES MEER OVER:

Rode Duivels

Romelu Lukaku

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...