Ronny Deila over nederlaag tegen STVV

17-03-2024 16:58

Ronny Deila over nederlaag tegen STVV

Geen driepunter voor Club Brugge op bezoek bij STVV. Ondanks een vroege voorsprong bleef blauw-zwart met lege handen achter (2-1). Ronny Deila bleef ontgoocheld achter.

“Ik vond dat we heel goed startten en het eerste halfuur sterk speelden”, aldus de Noorse T1 via het officiële clubkanaal. “We waren het beste team, creëerden kansen en scoorden een goal. We hadden ook de mogelijkheden om nog meer te scoren en er was eveneens een penaltysituatie die ook een invloed op de wedstrijd kon hebben.”

“Daarna kwamen zij echter meer en meer in de match. Wij gingen wat lager spelen en we konden de bal niet meer bijhouden zoals we dat in het eerste halfuur wel konden. De tweede helft was gewoon geen goede prestatie van ons.”

Waarom toonde Club in de tweede helft een heel ander gezicht? “We probeerden om hoger te spelen en meer druk te zetten, maar er was een gebrek aan frisheid in de ploeg. Als je dan niets doet in balbezit wordt het moeilijk. Telkens we de bal herwonnen, verloren we de bal bij bijvoorbeeld een inworp. Zij zijn heel goed in de omschakeling en dan moesten wij natuurlijk weer achter de bal rennen. Ik weet ook niet waarom dit gebeurde, maar misschien waren we iets te veel op ons gemak toen we op voorsprong kwamen.”

De Noor wijst ook naar het drukke programma van Club, afgelopen donderdag kwam het nog in actie in de Conference League. “Daarbovenop is het misschien ook wel een opeenstapeling van de zware voorbije weken (zowel mentaal als fysiek) en was dit de laatste moeilijke horde vooraleer een korte break volgt. We hoopten natuurlijk om met een zege die onderbreking in te gaan, maar na de goeie eerste 30 minuten leek het wel alsof we trager bewogen. We drukten niet goed genoeg meer en lieten de bal niet goed genoeg meer rondgaan en namen zij meer en meer het overwicht. Uiteindelijk kregen ze dan de kansen om de twee goals te scoren. Wij hadden ook voldoende mogelijkheden, maar verzilverden die niet. Daarnaast gaven we hen te veel kansen in vergelijking met het begin van de wedstrijd”, besloot Deila via het officiële clubkanaal.

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Igor Thiago amuseert zich (FOTO’S)

Igor Thiago amuseert zich (FOTO’S)

Geen Igor Thiago in de aanval. De Braziliaanse spits volgt de clash tussen Anderlecht en...

Bierpiramide tijdens Westerlo-KV Mechelen (VIDEO)

Bierpiramide tijdens Westerlo-KV Mechelen (VIDEO)

De fans van KV Mechelen amuseerden zich kostelijk in Westerlo. Twee doelpunten, drie punten. Er...

Smets, Warleson of Vandevoordt

Smets, Warleson of Vandevoordt

Kévin Denkey zal als Beste Doelschutter in de Jupiler Pro League 2023/2024 eindigen. Cameron Puertas...

VIDEO: Fans St Pauli vieren promotie

VIDEO: Fans St Pauli vieren promotie

FC St. Pauli keert terug naar de Bundesliga. De Duitse cultclub eindigde in 2011 op...