Roos Vormer: “Ruud had het moeilijk”

28-01-2023 12:39

Roos Vormer: “Ruud had het moeilijk”

Trainen bij de beloften, veel vrije tijd in het weekend, verder betaald worden tot 30 juni. Ruud Vormer sloeg een andere weg in. Geen gemakkelijke keuze, van een topclub naar een degradatiekandidaat. 

Ruud Vormer werd aan het begin van het seizoen (en het einde van het vorige) via de bank naar de tribune verbannen bij blauw-zwart. Deze winter maakte hij de overstap naar Zulte Waregem.

“Ruuds vertrek bij Club had nooit fantastisch kunnen zijn. Wanneer je als aanvoerder op de bank belandt, en vervolgens in de tribune, doet dat pijn. Heel veel pijn zelfs, voor iemand zoals Ruud”, opent Roos, de wederhelft van Ruud, het interview bij Het Laatste Nieuws.

“Daarom dat hij in die laatste maanden niet meer naar de wedstrijden wilde gaan”, onthult ze plots. “Natuurlijk was hij gefrustreerd. Ruud is een sportman. Als hij eruit wordt gezet, is dat een ramp. Voor iedereen! Zoiets valt in zijn ogen niet te relativeren.”

Vormer had het moeilijk in die periode: “De kinderen beseften dat Ruud niet zichzelf was. Ik heb hen toen uitgelegd dat het kwam omdat papa niet meer mocht meedoen bij Club. Weet je, ik ga heel lang mee in een verhaal. Tot op een zekere hoogte, want dán word ík boos!”
Zulte Waregem

“Ik moet toegeven dat ik het ontzettend gedurfd vond van Ruud om bij die club te tekenen”, vertelt Roos over Vormer zijn nieuwe ploeg. “Dat Ruud hier zijn carrière mooi kan afsluiten, en zich weer goed voelt, was het belangrijkste.”

“Het was nog te vroeg om hele dagen thuis te zitten. Ruud is er nog niet klaar mee. En als je dan ziet dat Zulte Waregem intussen al een paar keer heeft kunnen winnen, is dat gewoonweg fantastisch”, concludeert ze. “Anders had hij misschien gedacht: ‘Oh nee, wat heb ik nu gedaan?’ ”

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Financiële zorgen bij meerdere clubs in de Jupiler Pro League. De nood aan uitgaande transfers...

Wat is er van Thomas Didillon?

Wat is er van Thomas Didillon?

Anderlecht gooide in de zomer van 2018 ruim 2 miljoen euro op tafel voor de...

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

De Rode Duivels komen vrijdagavond in Zweden in actie. De eerste interland onder de leiding...

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in het nationale oefencentrum in Tubeke voor op de eerste...

STVV-fans wachten op nieuws

STVV-fans wachten op nieuws

Windstilte in de Jupiler Pro League. Bij een aantal clubs grijpen ze de interlandbreak aan...