Schiet STVV nog in actie op transfermarkt?

16-01 21:55

Schiet STVV nog in actie op transfermarkt?

Met 2-0 onderuit gaan bij Club Brugge, opmerkelijk is dat niet. STVV bakt er al jaren weinig van in het Jan Breydelstadion. Bij de Kanaries staan ze toch best even stil bij de wijze waarop dat gebeurde. Achteraan te weinig stabiliteit en snelheid. Te weinig kracht en ideeën op het middenveld. Slappe koffie in de aanval. Met dat voetbal win je weinig geen supporters terug.

Er klinkt kritiek aan het adres van trainer Bernd Hollerbach. Maakt hij wel de juiste keuzes in de verdediging? Junior Pius kende ook tegen Club Brugge een flater. Toni Leistner en Robert Bauer zijn niet van de snelsten en pikken ook te veel overtredingen mee. Op offensief vlak is er gewoon te weinig kwaliteit, dat kan je de trainer niet kwalijk nemen.

STVV in Japanse handen

Yuma Suzuki verliet het nest. Niet voor de beoogde 5 of 6 miljoen euro. De Japanse spits mocht voor 2 miljoen euro naar Kashima Antlers terugkeren. De bal rolt terug in de Jupiler Pro League, maar een andere spits valt er nog niet te bespeuren. In het post Suzuki-tijdperk heeft STVV trouwens best nood aan twee nieuwe aanvallers.

“Er is een spits beloofd. Ik denk wel dat die erbij zal komen. Maar ik weet weinig van de transfers, daarvoor moeten jullie bij Andrei Pinto (technisch directeur, nvdr.) zijn”, stelde de Duitse trainer in de aanloop naar de trip naar Club Brugge.

Een veelzeggend antwoord. Marc Brys ergerde zich er dood aan. Hij was hoofdtrainer bij STVV en moest via de media vernemen wie erbij kwam of vertrok. Inspraak of overleg was er niet of nauwelijks. Een ongezonde werksituatie.

Nicky Hayen was slechts interim-trainer. Milos Kostic en Kevin Muscat lieten zich niet horen. Peter Maes deed dat wel en wist vorig jaar Christian Brüls bij STVV te krijgen, plus Ilombé Mboyo. Daiki Hashioka kwam er toen ook nog bij. Maes stoorde zich maanden later aan het getreuzel bij STVV, kreeg een betere aanbieding van Beerschot en trok de deur achter zich dicht.

Stunttransfer: commercieel én sportief?

Bernd Hollerbach krijgt er Shinji Kagawa bij. Een grote naam in Japan. Iemand met een mooi verleden in de Bundesliga en de Premier League. Maar dat is jaren geleden. Hollerbach had telefonisch contact met Kagawa en proefde veel motivatie en honger in de antwoorden.

“Kagawa zei dat hij niet op die manier het Europese voetbal wou verlaten”, aldus Hollerbach. Een verwijzing naar Kagawa’s weinig indrukwekkende avonturen bij Besiktas, Real Zaragoza en PAOK Saloniki. “Hij wil zich nog één keer bewijzen.” Willen is echter niet altijd (nog) kunnen. Afwachten.

Maandagavond speelt STVV B op Stayen tegen Racing Genk B. Kagawa zou er wat wedstrijdritme op kunnen doen. “Er is geen tijd om te experimenteren”, gooide Hollerbach de bal terug. “Zo snel mogelijk automatismen proberen te kweken op training, dat is de opdracht.”

Afwachten hoe fit deze Shinji Kagawa is. Zijn komst kan voor bijkomende problemen zorgen. Als Kagawa – slechts vier matchen bij PAOK Saloniki in een jaar – zijn draai niet vindt in de fysiek sterke Jupiler Pro League, zet je hem dan op de bank of in de tribune? Kagawa is voor de Japanse eigenaars een belangrijke tool om sponsorships in Azië af te sluiten.

Vijf voor twaalf

Zaterdag is het STVV-Seraing. Als de Kanaries voor de derde keer dit seizoen onderuit zouden gaan tegen de Metallo’s ziet het er niet goed uit. Dan tellen ze nog maar twee punten voorsprong op de voorlaatste plaats en komt de degradatiezone gevaarlijk dichtbij. STVV heeft de tweede laagste doelpuntenproductie. Dat zou een belangrijk pijnpunt kunnen worden in zespuntenmatchen, waarin met het mes op de keel wordt gespeeld.

Ondertussen nadert het einde van de wintermercato met rasse schreden. Moet Hollerbach verder met de huidige kern – aangevuld met Kagawa – of komt er toch nog wat bij? Net als in de vorige mercato’s beloofde het bestuur actie te ondernemen. Met doelgerichte transfers én kort op de bal spelend.

LEES OOK: Hollerbach na Club-STVV: “Veel positieve zaken gezien”

STVV actief of passief op transfermarkt?
foto DC | www.voetbalbelgie.be

LEES MEER OVER:

STVV

Transfers

Nieuwsbrief

Specials

BEKIJK: De bouwplannen van Antwerp

BEKIJK: De bouwplannen van Antwerp

Een nieuwe hoofdtribune met skyboxen. Paul Gheysens liet ook Tribune 4 volledig vernieuwen. Goed voor...

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Financiële zorgen bij meerdere clubs in de Jupiler Pro League. De nood aan uitgaande transfers...

Union meer punten dan Genk en Antwerp

Union meer punten dan Genk en Antwerp

Wie van spanning houdt, zat goed in de Jupiler Pro League 2022/2023. De titelstrijd werd...

VIDEO: Ontvangst spelersbus KRC Genk

VIDEO: Ontvangst spelersbus KRC Genk

Enkele honderden fans van Antwerp tekenden present bij het vertrek van de spelersbus naar Genk....

Erik Van Looy trekt naar RC Genk-Antwerp: “Ik ben niet bedreigend”

Erik Van Looy trekt naar RC Genk-Antwerp: “Ik ben niet bedreigend”

De fans van Antwerp FC, Union en Racing Genk tellen de uren af. Eén van...