Schreuder: “Ik kon Noa Lang niet raken”

17-05 08:59

Schreuder: “Ik kon Noa Lang niet raken”

Ajax liet Noa Lang naar Club Brugge vertrekken. Een speler met een handleiding. Alfred Schreuder stapte in januari bij Club binnen en begon zo aan een nieuwe samenwerking met de grillige aanvaller. Het botste.

Schreuder haalde Lang tegen Seraing naar de kant. De 22-jarige aanvaller was woest. Lang mocht bij de volgende match op de invallersbank plaatsnemen. “Ik heb in het begin wel wat problemen met hem gehad, omdat ik vond dat hij zich op bepaalde momenten op een andere manier hoorde te gedragen”, blikte Alfred Schreuder daarop terug in het programma Extra Time. “We zijn er samen uitgekomen, dat is voor mij een van de grootste overwinningen van het afgelopen half jaar.”

Het rendement van Noa Lang bleef lange tijd te laag. Daar hoort een ‘mea culpa’ van de afscheidnemende trainer bij. “Ik heb waarschijnlijk niet alles goed gedaan. Ik kon hem niet raken, dat vond ik ongelooflijk. Normaal gesproken kan ik juist goed omgaan met jongens zoals hij. In het begin lukte het me niet. Zij moeten ook de vrijheid hebben in hun spel, dat is hun kracht. In de manier waarop wij moesten samenwerken, heb ik ook geleerd van hem.’ ‘Als trainer zoek je altijd naar een manier waarop je een speler wél kan raken’, vervolgde Schreuder. ‘Het team staat altijd boven alles en deed soms dingen die niet konden. Daar had ik het dan over met hem en dan botste het soms. Dan kwam ik thuis en dacht ik: het moet een keer lukken met Noa.”

Mental coach

Uiteindelijk kwam het toch goed tussen Schreuder en Lang. ‘We hebben zijn mental coach erbij gehaald en bleek het aan het irritatieniveau te liggen. We ergerden ons aan elkaar, het was vrij simpel. Ik denk dat ik een goede zet heb gedaan door een stap richting hem te zetten. Ik heb ook tegen heb gezegd: we moeten dit succesvol maken, want we hebben elkaar nodig.’ Schreuder noemde Lang een geweldige jongen, die veel verder is dan het niveau dat hij bij Ajax had. ‘Daar moet je als trainer mee kunnen omgaan. Zijn werklust is nu geweldig. Of hij een stap kan maken? Ja, ik denk dat hij in het buitenland weer een prachtig nieuw podium kan vinden.’

LEES OOK: Schreuder vreest niet voor afbraakrisico

Nieuwsbrief

Specials

TRANSFER DEADLINE DAY (LIVE)

TRANSFER DEADLINE DAY (LIVE)

Om middernacht loopt de wintermercato in Belgiê af. Ook in Nederland, Italië, Spanje of Engeland...

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

De Belgische wintermercato 2023 nadert met rasse schreden. Vanaf 1 januari kunnen de clubs in...

Analisten Extra Time over Club Brugge: “Enorm veel twijfel”

Analisten Extra Time over Club Brugge: “Enorm veel twijfel”

Zeven matchen zonder zege. Club Brugge wist wel te winnen bij degradatiekandidaat Zulte Waregem. Met...

Kunstgras geen voordeel voor STVV

Kunstgras geen voordeel voor STVV

Ploegen die op Stayen punten laten liggen, verwijzen graag naar het kunstgrasveld. De cijfers geven...

Kalender 2023/2024 JPL: start op 28 juli

Kalender 2023/2024 JPL: start op 28 juli

Op 28 juli gaat het seizoen 2023/2024 van start in de Belgische Jupiler Pro League....