Schreuder ontslagen bij Ajax

27-01-2023 07:17

Schreuder ontslagen bij Ajax

Het hing al een tijd in de lucht: Alfred Schreuder is geen trainer meer van Ajax. Bij de thuismatch tegen Volendam pakten enkele supportsgroepen met een actie met witte zakdoeken uit. Daar hoorden spandoeken met de tekst ‘Schreuder rot op’ bij. Ajax wist die wedstrijd niet te winnen. Even later volgde het ontslag van de voormalige trainer van Club Brugge.

De 50-jarige Alfred Schreuder leidde Club Brugge vorig seizoen naar de landstitel. Erik ten Hag ruilde Ajax voor Manchester United en Schreuder kon zo terug bij de Ajacieden aan de slag. Hij kwam in 25 wedstrijden aan 12 overwinningen, 6 puntendelingen en 7 nederlagen. Of gemiddeld 1,68 punt per match. Veel te weinig voor een club als Ajax. Bij Club Brugge was dat 2,33.

“Het vele puntverlies en het gebrek aan ontwikkeling van het team zijn de hoofdoorzaken van dit besluit”, luidt het statement. “De clubleiding heeft geen vertrouwen meer in een verdere samenwerking. Ook de samenwerking met assistent-trainer Matthias Kaltenbach wordt beëindigd.”

Ajax staat pas vijfde in de Eredivisie. Koploper Feyenoord telt zeven punten meer. AZ heeft er vijf meer, PSV en FC Twente één punt.

“Het is een pijnlijke beslissing, maar ook een noodzakelijke. Na een goede start van het seizoen verloren wij vervolgens onnodig veel punten. Ook het spel was wisselvallig”, stelt Edwin van der Sar. “Door het WK was er een vroege en lange winterstop. Alfred kreeg de tijd en hield ons vertrouwen om zaken te veranderen en te verbeteren.”

“De afgelopen weken werd steeds duidelijker dat hij het tij niet kon keren, terwijl wij van mening zijn dat hij ondanks de vele transfers een sterke en kampioenswaardige selectie tot zijn beschikking had. We hebben ook de laatste weken weer veel punten verloren en we zagen helaas geen vooruitgang.”

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Financiële zorgen bij meerdere clubs in de Jupiler Pro League. De nood aan uitgaande transfers...

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

De Rode Duivels komen vrijdagavond in Zweden in actie. De eerste interland onder de leiding...

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in het nationale oefencentrum in Tubeke voor op de eerste...

STVV-fans wachten op nieuws

STVV-fans wachten op nieuws

Windstilte in de Jupiler Pro League. Bij een aantal clubs grijpen ze de interlandbreak aan...

Alles of niets voor Club Brugge

Alles of niets voor Club Brugge

Overwinteren in de Champions League, knap werk van Club Brugge. Je kan daar echter niet...