Scott Parker luidop in vraag gesteld

17-02-2023 10:55

Scott Parker luidop in vraag gesteld

Noa Lang moest opnieuw als valse spits opdraven. Jan Mulder omschreef het als een voorzichtigheidskeuze van Scott Parker, die ook Denis Odoi naar het middenveld overhevelde. In de bestuurskamer zouden ze steeds meer de wenkbrauwen fronsen.

Match na match een andere elf. Blij zijn met een clean sheet. Wekenlang opmerken dat er nog veel werk aan de winkel is. Geduld is niet eindeloos. Dat Scott Parker tegen Benfica pas in de 79ste minuut een echte spits het veld opstuurde, wordt in vraag gesteld.

“Het was ‘talk of the town’. Bij de fans, binnen de bestuurskamer, bij de waarnemers, bij de buitenwereld”, stelt Het Laatste Nieuws. “De tijd van de excuses is op. Wat Parker vraagt van zijn spelers, mag hij eindelijk eens zelf tonen ook. Lef. Moed. Durf. ‘Leading by example’.”

  • “Op dit niveau kan je niet zonder diepe spits spelen” (Wesley Sonck)

Met een 0-2 nederlaag tegen Benfica hangt de uitschakeling in de Champions League in de lucht. Club Brugge vloog eerder uit de Beker van België en staat pas vierde in de Jupiler Pro League. Het is vijf voor twaalf voor de titelverdediger.

Derbykoorts

Met nog negen competitiematchen te spelen, telt Club Brugge drie punten meer dan de nummer vijf AA Gent. Standard volgt op vier punten. Geen Play-off 1 halen, dat zou een uppercut van jewelste voor blauw-zwart zijn.

Zondag is er de derby tegen Cercle Brugge. Een week later zakt AA Gent naar het Jan Breydelstadion af. Twee matchen waarin Club zich geen puntenverlies kan veroorloven.

Scott Parker verdiende krediet en tijd. Dat geduld raakt echter op. Hij leidde op 3 januari de eerste keer de trainingen. We zijn 17 februari. Er dient vooruitgang zichtbaar te zijn. Met één zege, vijf gelijke spelen en twee nederlagen zit hij nog niet op de goede weg.

  • “Offensief is er geen verbetering te zien” (René Vandereycken)

Dat Scott Parker Roman Yaremchuk nog niet aan het draaien kreeg, valt ook zwaar in de bestuurskamer. Club betaalde 16 miljoen euro voor de Oekraïense spits. Geld dat moet renderen. De opvolger van Carl Hoefkens slaagde er ook nog niet in om Hans Vanaken terug te laten schitteren.

Het is ‘money time’ voor Scott Parker. Na zes weken als hoofdtrainer van Club Brugge kan hij zich geen uitschuiver tegen de groen-zwarte buren veroorloven…

LEES OOK: Noa Lang pakt met waarschuwing uit

Nieuwsbrief

Specials

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...