Skov Olsen belangrijk(er) voor Club Brugge

03-10-2023 15:48

Skov Olsen belangrijk(er) voor Club Brugge

Van Nordsjaelland naar Bologna voor 6 miljoen euro. Andreas Skov Olsen bleef er steken op 3 doelpunten en 5 assists in 71 wedstrijden. De technisch vaardige rechtsbuiten besloot een stap terug te zetten, om daarna in een competitie als de Premier League zijn kans te kunnen gaan. Skov Olsen zit dit seizoen op de goede weg.

Hij nam vorig seizoen een goede start bij Club Brugge. Na een minder geslaagd WK 2022 in Qatar volgde een terugval. Daar hoorde ook een portie blessureleed bij plus de mindere prestaties van de ploeg. Skov Olsen kwam in 30 wedstrijden aan 9 doelpunten en 7 assists.

Zondag lukte hij een fraaie treffer in de thuiswedstrijd tegen STVV. Skov Olsen bracht zijn teller daarmee op 9 treffers. In 15 matchen lukte hij ook nog 3 assists.

Bepalend zijn in een wedstrijd, vorig seizoen lukte dat gemiddeld om de 128 minuten. Andreas Skov Olsen pikte dit seizoen om de 94,91 minuten een doelpunt of assist mee.

Noa Lang slaagde er niet in om via Club Brugge een transfer naar een van de vijf topcompetities te versieren. Andreas Skov Olsen zou daar – als hij de nodige tactische standvastigheid blijft aanhouden – wel in kunnen slagen. Zeker als hij nog wat beter kan doen dan in zijn eerste half seizoen. Toen kwam hij om de 79,13 minuten aan een doelpunt of assist.

In dat scenario kan Club Brugge weer flink wat winst boeken op de transfermarkt. Ze plukten de Deense international voor 6,4 miljoen euro weg bij FC Bologna.

Nationale ploeg

Andreas Skov Olsen dacht vorige zomer luidop aan een transfer. Begin augustus gaf hij aan de knop omgedraaid te hebben. Hij zou nog zeker één seizoen bij Club Brugge blijven. Afwachten of hij na de wintermercato nog bij Blauw-Zwart speelt. In het voetbal zijn er immers geen zekerheden.

Ondertussen heeft de 23-jarige rechtsbuiten nog een uitdaging: belangrijk(er) worden bij de nationale ploeg. In de vorige vier interlands kwam hij elke keer aan de aftrap. Skov Olsen wist echter voor het laatste te scoren op 25 september 2022 in een thuismatch tegen Frankrijk. Zijn laatste assist dateert van juni 2022 tegen Nederland. In 28 interlands leverde hij 8 doelpunten en 6 assists af.

 

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begint de wintermercato in België. Op 1 februari volgt de Transfer...

Interview met Mathias Delorge: “In voetbal is alles mogelijk”

Interview met Mathias Delorge: “In voetbal is alles mogelijk”

10 april 2022, Bernd Hollerbach liet Mathias Delorge vijf minuten invallen tegen Standard. Na een...

Union bijna 3 maanden zonder nederlaag in België!

Union bijna 3 maanden zonder nederlaag in België!

De bekermatch Beveren-Union leek op verlengingen af te stevenen. In de extra tijd viel er...

Vrancken of het aankoopbeleid de schuldige?

Vrancken of het aankoopbeleid de schuldige?

KRC Genk toonde weinig grinta. Wouter Vrancken wist dat terug in de ploeg te jagen....

Het trainerskerkhof bij KV Kortrijk (bis)

Het trainerskerkhof bij KV Kortrijk (bis)

Op 26 september luidde de titel ‘Het trainerskerkhof bij KV Kortrijk’. Op 6 december vallen...