Skov Olsen belangrijk(er) voor Club Brugge

03-10-2023 15:48

Skov Olsen belangrijk(er) voor Club Brugge

Van Nordsjaelland naar Bologna voor 6 miljoen euro. Andreas Skov Olsen bleef er steken op 3 doelpunten en 5 assists in 71 wedstrijden. De technisch vaardige rechtsbuiten besloot een stap terug te zetten, om daarna in een competitie als de Premier League zijn kans te kunnen gaan. Skov Olsen zit dit seizoen op de goede weg.

Hij nam vorig seizoen een goede start bij Club Brugge. Na een minder geslaagd WK 2022 in Qatar volgde een terugval. Daar hoorde ook een portie blessureleed bij plus de mindere prestaties van de ploeg. Skov Olsen kwam in 30 wedstrijden aan 9 doelpunten en 7 assists.

Zondag lukte hij een fraaie treffer in de thuiswedstrijd tegen STVV. Skov Olsen bracht zijn teller daarmee op 9 treffers. In 15 matchen lukte hij ook nog 3 assists.

Bepalend zijn in een wedstrijd, vorig seizoen lukte dat gemiddeld om de 128 minuten. Andreas Skov Olsen pikte dit seizoen om de 94,91 minuten een doelpunt of assist mee.

Noa Lang slaagde er niet in om via Club Brugge een transfer naar een van de vijf topcompetities te versieren. Andreas Skov Olsen zou daar – als hij de nodige tactische standvastigheid blijft aanhouden – wel in kunnen slagen. Zeker als hij nog wat beter kan doen dan in zijn eerste half seizoen. Toen kwam hij om de 79,13 minuten aan een doelpunt of assist.

In dat scenario kan Club Brugge weer flink wat winst boeken op de transfermarkt. Ze plukten de Deense international voor 6,4 miljoen euro weg bij FC Bologna.

Nationale ploeg

Andreas Skov Olsen dacht vorige zomer luidop aan een transfer. Begin augustus gaf hij aan de knop omgedraaid te hebben. Hij zou nog zeker één seizoen bij Club Brugge blijven. Afwachten of hij na de wintermercato nog bij Blauw-Zwart speelt. In het voetbal zijn er immers geen zekerheden.

Ondertussen heeft de 23-jarige rechtsbuiten nog een uitdaging: belangrijk(er) worden bij de nationale ploeg. In de vorige vier interlands kwam hij elke keer aan de aftrap. Skov Olsen wist echter voor het laatste te scoren op 25 september 2022 in een thuismatch tegen Frankrijk. Zijn laatste assist dateert van juni 2022 tegen Nederland. In 28 interlands leverde hij 8 doelpunten en 6 assists af.

 

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

STVV richting 20 miljoen euro?

STVV richting 20 miljoen euro?

Mathias Delorge kan de volgende speler worden die STVV deze zomer verlaat. Hij kwam niet...

VIDEO: Nieuw shirt Club Brugge

VIDEO: Nieuw shirt Club Brugge

De nieuwe outfit van Club Brugge is bekend. Hans Vanaken, Antonio Nusa en Kyriani Sabbe...

BEKIJK: Fotoshoot STVV 2024/2025

BEKIJK: Fotoshoot STVV 2024/2025

In de aanloop naar de start van het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League...

BEKIJK: Fotoshoot KRC Genk 2024/2025

BEKIJK: Fotoshoot KRC Genk 2024/2025

Thorsten Fink houdt een goed gevoel aan de voorbereiding over. “We zullen klaar zijn voor...