SPECIAL: Goed gesprek met STVV-trainer Bernd Hollerbach

30-07 10:35

SPECIAL: Goed gesprek met STVV-trainer Bernd Hollerbach

Bernd Hollerbach moest vorig seizoen met te weinig spelers aan het seizoen beginnen en leidde STVV toch naar de negende plaats. Knap werk! In de kleedkamer merk je, ondanks enkele gevallen van transferitis, rust en vertrouwen. De Kanaries geloven in hun eigen kunnen en gaan er alles aan doen om dat goede te bevestigen en liefst nog wat beter te doen.

STVV begon met een 1-1 gelijkspel tegen vice-kampioen Union. Dat kon ook een driepunter zijn. Op speeldag twee wacht de loodzware verplaatsing naar AA Gent. Bernd Hollerbach stapt niet met knikkende knieën de spelersbus op. “Niemand speelt graag tegen STVV”, merkt de Duitse trainer gevat op.

AA Gent baarde vorig seizoen opzien met een sterke remonte en heeft zich nog versterkt. Een van hun sterkte punten is het flankenspel. Dat toonden ze ook in de uitmatch tegen Standard.

Hollerbach: “Dat klopt. Wij beschikken echter ook over sterke flankspelers. Daiki Hashioka stond zijn mannetje tegen Union, Aboubakary Koita deed het uitstekend. Dat moeten we opnieuw trachten te brengen. AA Gent komt als favoriet aan de aftrap, dat is duidelijk. Ik geloof echter in mijn spelers. Wij hebben ook veel kwaliteit in huis. Iedereen kijkt uit naar die match in Gent. Een mooi stadion, een sterke tegenstander. Mijn spelers willen zich bewijzen. Het is elf tegen elf. Wij zijn fit en klaar om de strijd aan te gaan.”

Reken jij AA Gent bij de titelfavorieten?

“Ze haalden er Hugo Cuypers bij. Een goede transfer. Ploegen als Antwerp, AA Gent, Anderlecht of Racing Genk willen de strijd met Club Brugge aangaan. AA Gent heeft veel ambitie. Een sterk team. Hun trainer heeft veel opties. Maar ik denk niet dat er veel ploegen zijn die graag tegen dit STVV spelen (lacht).”

Beide clubs hebben met transferitis te kampen. Robert Bauer bij STVV, Tarik Tissoudali bij de Buffalo’s. Welke trainer heeft de grootste handicap?

“Ik zit al 33 jaar in het profvoetbal. Het is altijd van dat in de transferperiodes. Er komt zoveel bla-bla-bla bij kijken. Dat is niet leuk voor een trainer, maar het is zo. Vorig seizoen was het Yuma Suzuki. Christian Brüls was er onlangs even niet bij en nu zitten we met Robert Bauer. Elke club maakt dat mee. Dat zal nog een probleem blijven tot eind augustus.”

“Het heeft geen zin om daar als trainer veel mee bezig te zijn. Dat is mijn job niet. Andere mensen zijn met de transfers bezig. Ik focus mij op mijn team en op de spelers die ik ter beschikking heb. Ik beschik over een goed team. Als er iemand wegvalt, biedt dat een kans voor een andere speler. Iedereen wil op dat veld staan, dan moeten ze die kans maar grijpen. Met beide handen. Die transferperikelen zijn niet leuk, maar je hebt er als trainer geen vat op. Dus moet je er niet over wakker liggen.”

Die match tegen Union schept vertrouwen en rust. Wat merkte je in de kleedkamer?

“We keken goed op die wedstrijd terug en analyseerden de sterke en minder goede punten. Daarna sloegen we de bladzijde om. Alle aandacht ging naar AA Gent-STVV. We hebben een goede voorbereiding achter de rug en zijn er klaar voor.”

“Jammer genoeg mogen we Gianni Bruno niet inzetten vanwege die shit-regel. Tegen Antwerp mogen we geen beroep doen op Frank Boya. Dat betreur ik. Geen Gianni Bruno, geen Robert Bauer. Dat is jammer. Maar we passen ons wel aan. De andere spelers zijn fit en willen punten sprokkelen in Gent.”

“Vorige week verraste ik jullie met Aboubakary Koita. Wie weet heb ik weer wat in petto in Gent (lacht). We zijn daar zeker niet kansloos.”

Hollerbach STVV
foto DC | www.voetbalbelgie.be

 

LEES MEER OVER:

Bernd Hollerbach

STVV

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...