SPECIAL: Het nieuwe stadion van Standard, Sclessin 2.0

16-11 22:00

SPECIAL: Het nieuwe stadion van Standard, Sclessin 2.0

Standard Luik kent financiële zorgen, de uitbouw van het nieuwe stadion zou echter voor de nodige financiële ademruimte kunnen zorgen. Onder meer Axel Witsel, Nacer Chadli en Michel Preud’homme investeren mee in dat verhaal. Hoe gaat dat vernieuwde Sclessin er dan uitzien?

Bouwplannen aan de oevers van de Maas, dat is geen nieuw gegeven. De toenmalige voorzitter en eigenaar Roland Duchâtelet liep ook met plannen rond. Een voetbalstadion met winkels, kantoren en horeca. Naar het voorbeeld van zijn verwezenlijkingen met het STVV-stadion Stayen.

Roland Duchâtelet verliet Standard, Bruno Venanzi nam het roer over en probeerde het project ‘L’Immobilière du Standard’ van de grond te krijgen. Daar lijkt nu toch schot in te komen, met de toestroom van nieuwe investeerders.

De oplevering was voorzien voor 2023. Met de lange zoektocht naar geldschieters lijkt die termijn moeilijk haalbaar. Het gaat om een renovatie en uitbreiding van het stadion en de omliggende grond. Goed voor een oppervlakte van 115.320 m2.

De Kamer van Koophandel en Nijverheid Luik-Verviers-Namen wordt huurder van 6.000 m² aan kantoorruimte aan de zijde van tribune 3. Aan die kant zijn er ook horecafaciliteiten, commerciële ruimtes (999 m²), een crèche (400 m²), een speeltuin (600 m²), een laser-gamezone (2.000 m²) en een wellnessruimte (500 m²) voorzien.

Tel daar nog een fanshop en een museum van Standard Luik bij. De vergaderzalen kunnen op wedstrijddagen dienst doen als perszaal.

Het vernieuwde Sclessin zou 32.000 tot 35.000 plaatsen moeten tellen, conform de UEFA-criteria. De zes onthaalruimtes voor de supporters en sponsors, van 1 tot 6 sterren, zijn bereikbaar via een esplanade rond het stadion.

ASSAR

 

VIDEO bouwplannen Standard / Sclessin:

 

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Michael Frey?

Wat is er van Michael Frey?

Na een weinig succesvolle uitleenbeurt aan Schalke 04 bleek Michael Frey te duur voor onder...

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Doelpunten maken en er zo weinig mogelijk incasseren, dat is het streven. Dat doel kan...

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

“Het is altijd iets met de trainers in Brugge”, gromde Ronny Deila na de 2-0...

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

De reguliere competitie in de Jupiler Pro League loopt op zijn laatste benen. Vijf keepers...