Staat Antwerp te koop?
Paul Gheysens dacht in sneltempo het Bosuilstadion tot een moderne voetbaltempel uit te kunnen bouwen. Dan moet je als club wel eigenaar van alle stadiongronden zijn. Bijkomend obstakel: zijn bouwbedrijf Ghelamco kent financieel zware tijden. Er dook nog een stoorzender op: de UEFA. Eén mecenas die geld in een club pompt, met meer uitgaven dan inkomsten, dat strookt niet met de Financial Fair Play-regels.
“Er zijn geruchten dat Paul Gheysens Antwerp wil verkopen”, stelt Sam Kerkhofs in zijn podcast Mid Mid. Peter Vandenbempt hoorde ook bepaalde dingen in die strekking. “In het voorjaar kreeg ik telefoon van iemand die in de financiële sector zit. Die wist voor waar te verkondigen dat Antwerp te koop stond. Dat had te maken met het feit dat hij geld nodig had.”
Paul Gheysens ontkende met klem. Hij stelde wel een nieuwe kapitaalsinjectie uit, in de hoop dat Antwerp via uitgaande transfers en een lucratief verhaal in de Champions League voldoende extra middelen zou genereren. Niet overwinteren in die Europese competitie, dat komt aan.
De zakenman annex voorzitter en hoofdaandeelhouder kwam recent ook onder vuur te liggen in een reportage van Pano. Om een vastgoedproject in Knokke-Heist erdoor te krijgen, zouden een aantal grondeigenaren onder druk zijn gezet.
Club Brugge kwam vorig jaar te koop te zijn. Die plannen zijn gewijzigd. Bart Verhaeghe en zijn vennoten doen verder. Ze zijn wel op zoek naar nieuwe investeerders. KV Oostende staat te koop. KV Kortrijk blijft uitkijken naar een overnemer. Sporting Charleroi komt deels in Amerikaanse handen. Tot nader order is Antwerp FC nog eigendom van Paul Gheysens.