Standard met bang hart naar STVV?

12-04-2024 09:29

Standard met bang hart naar STVV?

2-1 winst tegen Club Brugge. Na een 2-0 zege tegen Westerlo boog STVV bij KV Mechelen een 2-0 achterstand om in een 2-3 overwinning. De Kanaries zijn hongerig om op dat elan verder te gaan. Dit STVV gaat de strijd met AA Gent om Play-off 2 te winnen. Een schril contrast met de toestand waarin Standard beland is.

Standard hoeft niet te dromen van die eerste plaats. Twaalf punten minder dan AA Gent, acht op STVV en KV Mechelen. Het is eerder bang achterom kijken voor de Rouches. OHL en Westerlo tellen twee tot drie punten minder. Sluit Standard het seizoen af op de twaalfde plaats?

Na een 5-1 nederlaag in Gent bleef het in een leeg Sclessin 0-0 tegen OHL. Doelgevaar creëren blijft moeilijk. Ivan Leko lijkt ook niet meer te weten hoe hij deze ploeg beter aan het draaien krijgt.

“Ik ben niet verbaasd eigenlijk, want als je ziet hoe sommige spelers trainen… Ze zijn niet bezig met in dienst te staan van het team. Sommige spelers zijn casinospelers, elke match maken ze 3-4 individuele fouten”, zuchtte Leko na de 5-1 uitschuiver in Gent.

Na Standard-OHL haalde Leko uit naar Cihan Canak, die slecht reageerde op zijn vervanging. “Hij moet beschaamd zijn. Een jongen die nog niets bewezen heeft in het voetbal en die dan zoiets doet… Of ik met hem zal praten? Neen. Hij moet met zijn familie spreken over hoe je iemand waarmee je werkt moet respecteren.”

In die ontvlambare toestand trekt Standard naar Sint-Truiden. Naar een andere wereld, met financiële en sportieve rust. Geen transferverboden, geen laattijdige betalingen van spelers, geen schuldenbergen.

Standard wist dit seizoen slechts twee keer te winnen op verplaatsing. In 32 wedstrijden kregen de Rouches 48 doelpunten binnen. Ze kwamen 34 keer tot scoren. STVV is in eigen huis al acht matchen op rij ongeslagen.

LEES MEER OVER:

Pro League

Standard

STVV

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Igor Thiago amuseert zich (FOTO’S)

Igor Thiago amuseert zich (FOTO’S)

Geen Igor Thiago in de aanval. De Braziliaanse spits volgt de clash tussen Anderlecht en...

Bierpiramide tijdens Westerlo-KV Mechelen (VIDEO)

Bierpiramide tijdens Westerlo-KV Mechelen (VIDEO)

De fans van KV Mechelen amuseerden zich kostelijk in Westerlo. Twee doelpunten, drie punten. Er...

Smets, Warleson of Vandevoordt

Smets, Warleson of Vandevoordt

Kévin Denkey zal als Beste Doelschutter in de Jupiler Pro League 2023/2024 eindigen. Cameron Puertas...

VIDEO: Fans St Pauli vieren promotie

VIDEO: Fans St Pauli vieren promotie

FC St. Pauli keert terug naar de Bundesliga. De Duitse cultclub eindigde in 2011 op...