Standard over Deila: “We zijn erg teleurgesteld”

25-05-2023 15:41

Standard over Deila: “We zijn erg teleurgesteld”

Geen Ronny Deila meer bij Standard. De Noorse trainer kiest voor Club Brugge. CEO Pierre Locht had het liever anders gezien.

“We waren al enkele weken op de hoogte van de interesse van Club Brugge. Deila had ons op de hoogte gebracht. Het doel was om hem te overtuigen om te blijven. We hebben de voorbije weken ons best gedaan”, stelt Pierre Locht. “Maandag nam hij zijn beslissing. We zijn teleurgesteld. We rekenden langer met hem samen te kunnen werken.”

“Ons project en de ambities veranderen echter niet. Ronny Deila zal zijn keuze uitleggen, het is niet aan mij om dat te doen. Hij weet dat het niet evident is om naar een andere grote club in het land te gaan.”

“Hij was geen gemakkelijke coach om binnen te halen. Toen we hem contracteerden, voorzagen we enkele voorwaarden, waarbij hij een volgende stap in zijn carrière kon zetten. Ik neem aan dat Club Brugge in zijn verhaal past.”

Ronny Deila verlaat Standard met onmiddellijke ingang en zal de laatste twee matchen van het seizoen, tegen Cercle Brugge en AA Gent, niet meer van de partij zijn.

“De beslissing was snel genomen”, legt Pierre Locht uit. “Het had geen zin. Hij kiest voor een concurrerende club, om hem dan nog steeds bij Standard op de bank te zien. Geoffrey Valenne zal de spelersgroep verder leiden.

Play-off 1

De topman van Standard sprak ook over komend seizoen en de onveranderde ambities van Standard: “Ronny heeft de supporters hoop gegeven. We moeten hem bedanken, maar nu is het aan ons om een ​​nog betere coach te vinden. Volgend seizoen is het onze ambitie om in Play-off 1 te spelen.”

“Het is duidelijk. De ambitie en het potentieel van deze club blijven hetzelfde. Als onze spelers of coaches de interesse van andere clubs wekken, is dat ook omdat we goed werk hebben geleverd.”

“We delen de teleurstelling van de fans”, vervolgde Locht. “Ze zullen hun emoties uiten in het stadion. Het is niet aan ons om ze te vertellen hoe ze het moeten doen. We hadden deze speciale band tussen hem en de fans niet voorzien. Dat ontwikkelde zich op natuurlijke wijze. Het was ook leuk om te zien. Maar de realiteit is dat de samenwerking nu stopt en we samen naar de toekomst moeten kijken.”

Nieuwsbrief

Specials

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...