Steppe: “Sfeer was nooit slecht bij STVV”

19-01 17:08

Steppe: “Sfeer was nooit slecht bij STVV”

Na een sterk seizoen kreeg Kenny Steppe een flinke klap te verwerken. De 31-jarige Antwerpenaar verdween na de eerste speeldag in de lappenmand. Een medische ingreep bleek noodzakelijk. Op speeldag 22 keerde Steppe terug onder de lat. Dat smaakt zoet.

“Ik ben natuurlijk heel blij terug op het veld te staan”, knikt Kenny Steppe tegenover Voetbalbelgie.be. “Maandenlang revalideren, dat is best eenzaam en moeilijk. Dan hoor je er toch niet helemaal bij. Ik heb keihard gewerkt om terug te kunnen keren, daar volgt nu de beloning voor.”

STVV versloeg KV Kortrijk met 2-0. Daar hoorden enkele fraaie tussenkomsten van Kenny Steppe bij. Meteen ook zijn eerste clean sheet van het seizoen. Op de eerste speeldag leden de Kanaries een 0-1 nederlaag tegen Moeskroen.

“Dit proeft natuurlijk naar meer. We moeten op dit elan verder trachten te doen. De trainer hamerde op een goede organisatie, na de rust zetten we hoger druk waardoor Kortrijk in de problemen kwam. We speelden met een viermansdefensie, dat liep goed. De nul op het bord houden, is ook meegenomen. Dat is goed voor het vertrouwen.”

“De weg is nog lang”

Met nog acht matchen te spelen telt STVV acht punten minder dan de nummer zes. Met duels tegen Excel Moeskroen, KV Oostende, AS Eupen en Cercle Brugge is er misschien nog wel wat mogelijk.

foto DC | www.voetbalbelgie.be

“We moeten gewoon zoveel mogelijk wedstrijden trachten te winnen”, kijkt Kenny Steppe de kat uit de boom. “Het is natuurlijk leuker naar boven te kijken dan naar beneden. Met deze driepunter tegen KV Kortrijk kunnen we de lat weer wat hoger leggen. We hebben een ruime marge op de laatste. Of we nog van Play-off 1 mogen dromen? In voetbal weet je nooit. Maar laten we het van match tot match bekijken. Wij moeten nu in Moeskroen punten pakken en de anderen moeten punten laten liggen. We hebben het niet in eigen handen. Die weg is nog lang.”

De clubleiding voerde in de eindejaarsperiode een nieuwe trainer aan plus een sportief adviseur en twee assistenten. Een nieuwe start voor de Kanaries. “Andere jongens krijgen hun kans, wat voor extra motivatie in de groep zorgt. Iedereen moet voor zijn plaats knokken. Er waaitMaar de sfeer in de kleedkamer was nooit slecht.”

LEES OOK: Botaka niet ontevreden bij STVV

LEES MEER OVER:

Kenny Steppe

STVV

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...