Steuckers blijft rustig na 0 op 6 STVV

26-10-2023 14:25

Steuckers blijft rustig na 0 op 6 STVV

De ene lofzang na de andere. Veel balbezit en doelkansen, veel jong geweld, spelers uit de regio. Het vernieuwde STVV-verhaal viel in de smaak. Zowel tegen Union als OHL slikten ze echter vier doelpunten. Zelf scoren hoorde er niet bij. Dat wekt vraagtekens. Moeten de Kanaries het over een andere boeg gooien? Jarne Steuckers vindt van niet en kijkt de toekomst met vertrouwen tegemoet.

“Die twee nederlagen waren verdiend”, stelt Jarne Steuckers. “Maar we moeten nu niet negatief doen en onze hoofden laten hangen. In die vorige matchen lieten we zien veel beter te kunnen. Dat is niet allemaal weg.”

STVV speelt nu drie keer thuis: RWDM, Francs Borains (beker) en AS Eupen. Dit kan een kantelmoment in het seizoen worden. Meedraaien in de linkerkolom, zonder degradatiezorgen, of flink achterom moeten (blijven) kijken want er degraderen dit seizoen drie clubs.

“We moeten gewoon rustiger en secuurder blijven in balbezit, en bij balverlies onze restverdediging terug beter plaatsen”, merkt de 21-jarige Truienaar op.

Thorsten Fink is niet van plan veel te wijzigen na die twee uitschuivers. Als het tegen RWDM en Eupen niet goed loopt, zou dat wel het geval kunnen zijn. Jarne Steuckers zou ook als nummer tien in actie kunnen komen. Bij MVV kwam hij in 39 matchen als aanvallende middenvelder in actie. Daar hoorden 9 doelpunten en 11 assists bij.

Bij STVV staat hij als rechtsbuiten meer tegen de lijn geplakt. Steuckers zit aan 1 goal en 3 assists in 10 matchen. “Ik voel mij goed in dit systeem met twee wingbacks. De wisselwerking met Daiki Hashioka verloopt goed.”

“Wat ik van mijn persoonlijke prestaties vind? Het begin was goed, daarna liep het even minder. De laatste weken mocht ik soms wat egoïstischer zijn. Eens zelf je kans gaan.” Recent mocht Jarne Steuckers zich bij de Belgische U21 melden. Speelminuten zaten er niet in. “Daar lopen veel spelers rond die bij Europese topclubs meedraaien. Dat was een leerrijke ervaring. Kijken en bijleren.” (DC)

LEES OOK: Combi-regeling STVV-RWDM

LEES MEER OVER:

Jarne Steuckers

Pro League

STVV

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

BEKIJK: Fotoshoot KRC Genk 2024/2025

BEKIJK: Fotoshoot KRC Genk 2024/2025

Thorsten Fink houdt een goed gevoel aan de voorbereiding over. “We zullen klaar zijn voor...

Meerdere inkomende transfers bij STVV

Meerdere inkomende transfers bij STVV

Menig supporter van STVV maakte zich of haar zorgen. Na het vertrek van Matte Smets,...

Union kreeg +80 miljoen euro binnen

Union kreeg +80 miljoen euro binnen

48 jaar in tweede of derde klasse. Union St-Gilloise keerde na die ellenlange tijd niet...

Zeno Debast duikt meteen de top 5 in

Zeno Debast duikt meteen de top 5 in

Anderlecht moet verder zonder Zeno Debast. Sporting CP betaalt 15,5 miljoen euro. Als de Rode...