Steven Defour sluit niets uit

06-01 11:36

Steven Defour sluit niets uit

Vanwege medische redenen diende Steven Defour op zijn 33ste een punt achter zijn spelerscarrière te zetten. Zijn lichaam wou niet meer mee. De voormalige Rode Duivel kon bij KV Mechelen aan de slag blijven. Defour maakt deel uit van de technische staf van Wouter Vrancken. 

52 interlands met de Belgische nationale ploeg. Profvoetballer bij Racing Genk, Standard Luik, FC Porto, RSC Anderlecht, FC Burnley, Antwerp FC en KV Mechelen, samen goed voor 485 wedstrijden, 37 doelpunten en 73 assists. Steven Defour kon snel de knop omdraaien. Al was het toch wat wennen.

“Het klopt dat ik opnieuw in dezelfde sleur zit, alleen kan ik nu bijvoorbeeld wel elke dag op restaurant gaan of het de dag voor een wedstrijd toch laat maken”, stelt Steven Defour in een interview met Gazet van Antwerpen. “We hoeven ons niet te verzorgen. Dat gaat niet als speler. Ik sta ook veel minder in de picture dan als voetballer. Al moet ik wel eerlijk zijn dat dit meer als werk voelt dan zelf voetballen. Ik ben nu mee verantwoordelijk voor een hele groep.”

Timmy Simons is nu hoofdtrainer bij Zulte Waregem. Davy De fauw werkt bij dezelfde club als assistent-trainer. Thomas Buffel zit bij de Belgische U21. Olivier Deschacht dook er onlangs ook op. Bij KV Mechelen zijn meerdere voormalige profspelers in de staf actief, van Wouter Vrancken tot sportief directeur Tom Caluwé.

Steven Defour wacht af wat zijn toekomst brengt. “Ik wil mijn tijd nemen. Uitzoeken wat mij het beste ligt en wat ik het leukste vind. Of ik sportief directeur of T1 zou willen worden op termijn? Ik sluit absoluut niets uit.”

LEES OOK: Storm duidelijk over vertrek bij KV Mechelen

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...