Stijnen kritisch voor KRC Genk en Storck

22-03 12:43

Stijnen kritisch voor KRC Genk en Storck

KRC Genk profileerde zich als titelkandidaat. Met nog twee matchen te spelen staat Genk pas achtste. Het wordt nog uitkijken of ze vallen zelfs naast Play-off 2. John van den Brom sneuvelde, Bernd Storck hoeft niet op een contractverlenging te rekenen. Stijn Stijnen wijst niet alleen naar die trainers. 

Vorig seizoen vice-kampioen en winnaar van de Beker van België. KRC Genk hield de ploeg samen en legde meerdere nieuwkomers vast. Een aantal daarvan zijn al terug vertrokken. In de wintermercato kwam er nog wat bij. De Genkies blijven echter ook onder de leiding van Bernd Storck met ups en downs presteren.

“Het missen van Play-off 1 hakt er zwaar op in”, stelt voormalig Rode Duivel Stijn Stijnen bij TVL Sport. “De druk om Play-off 2 te halen is enorm en zeker als je voelt dat het zelfs daar fout kan gaan. Die nederlaag in de derby tegen STVV was ook gevoelig. Dan heb je een technische staf nodig die de rust bewaart en stabiliteit brengt.”

Een vingerwijzing naar Bernd Storck, die match na match voor een andere invulling van zijn elf kiest. De Duitse trainer roteert vlot, ook in de verdediging.

“Ik hoor die trainer zijn pijlen op een jonge talentvolle keeper (Maarten Vandevoordt, 20 jaar, nvdr.) richten. Maar als je wekelijks van verdedigers wisselt, wat wil je dan? Dat is onbegrijpelijk. Breng stabiliteit, zorg dat je makkelijker de nul houdt, daar begint het voetbal. Maak je geen illusies: Storck verliest de kleedkamer.”

Racing Genk speelt nog tegen Eupen en Seraing. Bij een zes op zes spelen ze mee in Play-off 2. Die nacompetitie winnen en zou het seizoen toch wat kleur geven, wordt niet evident. De achterstand op de nummer vijf bedraagt nu dertien punten. Zelfs bij een halvering van de punten is dat verschil groot.

Stijn Stijnen wijst echter niet alleen naar de tactische keuzes van Bernd Storck. Het sportieve beleid krijgt ook een veeg uit te de pan. “Storck kwam alleen toe. Zonder medewerkers die hem vertrouwd zijn. Dat probleem keert elke keer terug bij Racing Genk. De trainer voelt de druk en moet resultaten halen. Eenzamer kan je je niet voelen.”

Stijnen wijst naar Storck en KRC Genk
foto DC | www.voetbalbelgie.be

LEES OOK: De Bleeckere over rode kaart in Club Brugge-RC Genk

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...