STVV-bestuur gaat met de fans praten

23-10 12:53

STVV-bestuur gaat met de fans praten

Neen, het gaat niet goed met de Sint-Truidense Voetbal Vereniging. Nog minder abonnees, derde laatste in de stand, doodse stilte. Er lijkt nog heel weinig leven in de brouwerij te zijn. De kloof tussen supporters en bestuur is nog groter dan in het tijdperk onder Roland Duchâtelet. Na meerdere oproepen tot communicatie komt er toch wat beweging.

Na meerdere open brieven en spandoeken kreeg het Supportersverbond KSTVV een uitnodiging voor een babbel. “Het bestuur gaat verantwoording afleggen aan een groep supporters die door het Supportersverbond is samengesteld”, luidt het. “Welke vragen heb jij? Welke adviezen wil jij meegeven?”

In elke relatie gaat het wel eens minder. Maar dat is nog altijd geen reden om op een ander te gaan. Juist zoals in het voetbal. Straffer nog, in het leven kunt ge veranderen van huis, job, godsdienst, lief, politieke kleur en tegenwoordig zelfs van geslacht. Maar veranderen van club…nooit!”, luidt de oproep.

Dat het heilig vuur bij velen van ons een waakvlammetje geworden is , is te begrijpen. Want laat ons eerlijk zijn, sinds voorzitter Leo Schepers de fakkel doorgaf aan Roland Duchâtelet hebben we veel moeten verdragen met gelukkig af en toe een lichtpuntje erbij. De Morennen en Lammensen die even mochten komen proberen brachten geen beterschap. Bij de overname door DMM waren er veel vraagtekens. Na een zeer degelijk tot goed eerste seizoen stelde het tweede seizoen teleur.

Nu blijven we ook zwaar onder de verwachtingen. Wat zijn de bedoelingen van DMM? Alles op hun beloop laten zoals hun voorgangers? Alles stilletjes laten wegkwijnen of eindelijk deze prachtige club geven wat ze verdient?

Welke fouten zijn er gemaakt en hoe gaan ze het beter aanpakken? Wat mogen we verwachten en hoe kan DMM dat bewijzen? Het STVV-bestuur gaat verantwoording afleggen aan een groep supporters die door het supportersverbond is samengesteld. Welke vragen heb jij? Welke adviezen wil jij meegeven? Laat het ons weten via supportersverbondkstvv@skynet.be. Denk aan de mooie momenten die jij meemaakte op de tribunes, de feestjes die in cafés en kantines werden gebouwd,…ze komen terug! Vertel ons wat jou terug kan overtuigen om terug te vloeken voor een tegendoelpunt, terug te doen juichen bij een overwinning, terug tegen iedereen te zeggen. “Ich zen supporter van Sintruin!”

LEES MEER OVER:

DMM

STVV

Takayuki Tateishi

Nieuwsbrief

Specials

Fink met goed gevoel naar RC Genk-STVV

Fink met goed gevoel naar RC Genk-STVV

Zondag staat de derby tussen Racing Genk en STVV op de agenda. Bij de supporters...

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Geen Noa Lang meer in de Belgische Jupiler Pro League. Calvin Stengs en Mike Trésor...

Club Brugge 3 goals per wedstrijd

Club Brugge 3 goals per wedstrijd

Sporting Charleroi kwam twee keer op voorsprong, Club Brugge won met 4-2. Igor Thiago, Brandon...

FOTO’S: STVV’ers naar Genk om Japan te steunen

FOTO’S: STVV’ers naar Genk om Japan te steunen

Japan speelde tegen Turkije in Genk. Enkele duizenden Japanners waren uit meerdere Europese landen naar...

Romelu Lukaku zit bijna in de top 10

Romelu Lukaku zit bijna in de top 10

Met of zonder wedstrijdritme, Romelu Lukaku blijft belangrijk voor de Rode Duivels. De 30-jarige trapte...