STVV-fans wachten op nieuws

21-03-2023 11:58

STVV-fans wachten op nieuws

Windstilte in de Jupiler Pro League. Bij een aantal clubs grijpen ze de interlandbreak aan om de batterijen op te laden, om er nog een tweetal maanden stevig in te vliegen. Voor STVV dreigt het seizoen echter al op 23 april te eindigen. De interlandbreak zou een uitgelezen moment kunnen zijn om al wat verder te kijken.

Welke wegen slaat STVV volgend seizoen in? De twaalfde man hunkert naar nieuws. Naar een strategisch plan, een duidelijke visie. Veel nieuws valt er echter niet te rapen. Het gaat verder, van match tot match, als een rustig kabbelend beekje.

Bernd Hollerbach bracht in december zelf nieuws naar buiten. De Duitse trainer houdt het bij twee seizoenen. STVV moet dus op zoek naar een nieuwe trainer en enkele assistenten. Even later maakte Toni Leistner ook bekend af te zwaaien.

Robert Bauer gaf dan weer aan dat zijn Truiense avontuur wellicht eindigt. Wolke Janssens deelde mee dat de deur nog niet toe is, waarna de clubleiding publiek maakte dat Janssens naar een andere competitie vertrekt. Zo viel die deur ook in het slot.

Uittocht

CEO Takayuki Tateishi deelde in een interview mee dat spelers als Daniël Schmidt, Daiki Hashioka of Daichi Hayashi moeilijk langer te houden zijn. Is er veel belangstelling voor die spelers of tracht STVV enkele spelers in de vitrine te plaatsen? Uitgaande transfers maken deel uit van het financiële plan. Er liggen niet veel spelers meer onder contract.

“Neen, ik speel volgend seizoen niet meer bij STVV”, liet goalgetter Gianni Bruno in het programma Extra Time weten. Hij hoort nog toe aan AA Gent. Bruno is met 14 doelpunten en 1 assist betrokken bij 50% van de totale doelpuntenproductie. Zijn vertrek betekent een zwaar verlies.

Tateishi welke weg op met STVV?
foto DC | www.voetbalbelgie.be

Jorge Teixeira zit in de nadagen van zijn spelerscarrière, net als Shinji Okazaki. Een contractverlenging lijkt niet van toepassing. Frank Boya (Antwerp), Rocco Reitz (Borussia Mönchengladbach) en Taichi Hara (Deportivo Alaves) horen niet aan STVV toe.

Er is veel uitgaand transfernieuws bij STVV op komst. Wie komt er in hun plaats? De supporters moeten het voorlopig doen met: “Jarne Steuckers keert terug van MVV” en “We willen een inspanning doen om Mory Konaté te behouden”. Afwachten of Konaté ingaat op een contractverlenging. Als transfervrije international is hij aan zet en niet de club.

Samenwerking

Bernd Hollerbach en meerdere spelers schonken al klare wijn. De clubleiding laat nog niet in haar kaarten kijken. Op 23 april staat de laatste match in de reguliere competitie op de agenda. Na die STVV-Antwerp zou er ander nieuws volgen. De fans hopen dat die inkomende transfernieuwtjes niet even lang op zich laten wachten als in de vorige mercato’s.

Ondertussen kregen die fans wel al mee dat een samenwerkingsverband met een grotere club meer dan bespreekbaar is voor de Japanse eigenaars. Dat zal wellicht ook een rol spelen bij de uitbouw van de staf en kern voor het seizoen 2023/2024.

In 2016 stuurde Chelsea drie spelers naar STVV: Victorien Angban, Cristian Cuevas en Joao Rodriguez. Een groot succes werd dat niet. Drie jaar later nam DMM de aandelen van Roland Duchâtelet over. De Japanse eigenaars weekten in 2020 twee spelers bij Internazionale los. Zowel Georgios Vagiannidis als Antonio Colidio wisten weinig of te weinig potten te breken. Afwachten of een nieuw samenwerkingsverband STVV vooruit zou kunnen helpen… (DC)

foto DC | www.voetbalbelgie.be

LEES OOK: Wolke Janssens straks geen STVV’er meer?

 

LEES MEER OVER:

Pro League

STVV

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Financiële zorgen bij meerdere clubs in de Jupiler Pro League. De nood aan uitgaande transfers...

De geldschieters: Paul Gheysens is Tony Bloom niet

De geldschieters: Paul Gheysens is Tony Bloom niet

Ze komen van ver terug. Antwerp speelde 66 jaar geleden kampioen, voor Union Saint-Gilloise is...

VIDEO: Duizenden fans Borussia Dortmund klaar voor titelfeest

VIDEO: Duizenden fans Borussia Dortmund klaar voor titelfeest

Borussia Dortmund kan vandaag in eigen huis kampioen spelen. De eerste titel sinds 2012. Zo...

INSTA-FOOT: Vakantiefoto’s Benson – Schmidt – Vormer – Teixeira – Defour

INSTA-FOOT: Vakantiefoto’s Benson – Schmidt – Vormer – Teixeira – Defour

De prijzen zijn nog niet allemaal verdeeld in de Jupiler Pro League. Acht ploegen komen...

REACTIES: “Ronny Deila nam de fans en club voor dwazen”

REACTIES: “Ronny Deila nam de fans en club voor dwazen”

Het avontuur van Ronny Deila bij Standard is afgelopen. Uit vrees voor incidenten stopt hij...