STVV heeft na Delorge-Delorge ook Teuchy-Teuchy

20-09-2023 13:28

STVV heeft na Delorge-Delorge ook Teuchy-Teuchy

Supporter worden is vaak een verhaal van vader op zoon. Dat kan ook bij de spelers. Peter Delorge schopte het tot recordhouder bij STVV en ziet nu zijn oudste zoon Mathias het mooie weer maken bij de eerste ploeg. Tristan Teuchy heeft zijn eerste profcontract te pakken. Zijn vader Stefan maakte in de jaren negentig deel uit van de Kanaries.

Stefan Teuchy kwam veertien keer met de eerste ploeg in actie, onder het trainerschap van Guy Mangelschots. Onder meer Anders Nielsen, Peter Voets, Roland Velkeneers en Eddy Dierickx speelden toen mee.

De 19-jarige Tristan Teuchy draaide bij de Belgische U16 mee en mocht deze zomer met de eerste ploeg de voorbereiding meemaken. De linkerflankverdediger scoorde goede punten. Onlangs maakte hij ook een goede beurt in de oefenpartij tegen Bundesligaclub VfL Bochum.

Hij doorliep alle jeugdreeksen bij STVV. “Ik ben ongelooflijk trots dat ik na 12 jaar geel-blauw mijn eerste profcontract kan tekenen bij de club die me zo nauw aan het hart ligt. Ik kijk er naar uit om mijn eerste minuten te maken in mijn lievelingsshirt”, laat de talentvolle verdediger weten.

“Spelers als Van Helden, Delorge, Smets en Steuckers grepen die kans volop. Zij maakten de jongste weken ook deel uit van het basiselftal. Maar naast dit viertal toonden ook de andere jongeren zich”, stelt sportief directeur Andre Pinto.

“Zo viel Tristan Teuchy tijdens de voorbereiding op door zijn inzet. Daarom verdient hij ook dit profcontract. Het is nu aan hem om hard te blijven werken en zijn eerste speelminuten op het hoogste niveau te verdienen.”

LEES MEER OVER:

Pro League

STVV

Transfers

Nieuwsbrief

Specials

VIDEO: Nieuw shirt Club Brugge

VIDEO: Nieuw shirt Club Brugge

De nieuwe outfit van Club Brugge is bekend. Hans Vanaken, Antonio Nusa en Kyriani Sabbe...

BEKIJK: Fotoshoot STVV 2024/2025

BEKIJK: Fotoshoot STVV 2024/2025

In de aanloop naar de start van het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 Belgiƫ JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 Belgiƫ JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

BEKIJK: Fotoshoot KRC Genk 2024/2025

BEKIJK: Fotoshoot KRC Genk 2024/2025

Thorsten Fink houdt een goed gevoel aan de voorbereiding over. “We zullen klaar zijn voor...

Meerdere inkomende transfers bij STVV

Meerdere inkomende transfers bij STVV

Menig supporter van STVV maakte zich of haar zorgen. Na het vertrek van Matte Smets,...