STVV hoopt met Hayashi op nieuwe Suzuki of Kamada

10-08 07:14

STVV hoopt met Hayashi op nieuwe Suzuki of Kamada

STVV haalde met aanvaller Daichi Hayashi opnieuw een Japanner in huis. Hij is al de dertiende ingaande Japanse transfers sinds DMM aan het roer kwam. We gingen eens na hoe ze het allemaal deden.

Takehiro Tomiyasu was de eerste. Hij werd voor 800.000 euro aangetrokken en groeide uit tot een sensatie in de Jupiler Pro League. Bologna betaalde 9 miljoen euro voor hem en ondertussen lonkt de Europese top naar hem. Daichi Kamada is nog een topper die bij STVV speelde. Hij speelde op huurbasis op Stayen en deed het bijzonder goed met 16 goals en 9 assists in 36 wedstrijden. Ondertussen maakt hij furore bij Frankfurt en Tottenham en AC Milan werden al aan hem gelinkt.

foto DC | www.voetbalbelgie.be

Yuma Suzuki is nog een Japanse toptransfer. Hij kwam twee jaar geleden naar Limburg. De aanvaller wist in de Jupiler Pro League 24 keer te scoren en 4 assists te geven in 58 wedstrijden. Anderlecht toonde al interesse, maar de spits wil naar het buitenland. STVV hoopt op 4 à 5 miljoen euro. Wataru Endo kwam ook vrij goedkoop naar STVV. Hij deed het goed en de Limburgers verkochten hem aan Stuttgart, wat in totaal 2 miljoen euro opbracht. Endo is ondertussen een vaste waarde in de Bundesliga.

Daniel Schmidt kwam twee jaar geleden naar Haspengouw en hij toonde zich een vrij betrouwbare doelman. Schmidt speelde Kenny Steppe uit doel en met hem heeft de club toch wel een zeer degelijke doelman gevonden.

foto DC | www.voetbalbelgie.be

Yuta Koike (Cerezo Osaka), Kosuke Kinoshita (momenteel geen club), Keito Nakamura (Juniors OO) en Takahiro Sekine (Urawa Reds) verdwenen al via de achterdeur. Tatsuya Ito, die voor 1,5 miljoen euro werd weggehaald bij Hamburger SV, speelde in twee jaar tijd nog maar 17 wedstrijden voor STVV. Ko Matsubara breekt stilaan door en ook Daiko Hashioka komt aan de oppervlakte.

STVV hoopt met Daichi Hayashi een speler à la Kamada of Suzuki te hebben aangetrokken. Vorig seizoen was de aanvaller er goed voor 5 goals en 2 assists in 21 wedstrijden. Het seizoen daarvoor scoorde hij er nog 9 keer.

LEES OOK: Japanse spits Hayashi naar STVV

Nieuwsbrief

Specials

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Na enkele mindere seizoenen strijdt Anderlecht terug mee voor de prijzen. Dat heeft een positieve...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Maak kennis met Wembley

VIDEO: Maak kennis met Wembley

De Rode Duivels spelen dinsdagavond tegen Engeland in het Wembleystadion. De bal ging er voor...

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

De reguliere competitie zit erop. Er vielen liefst elf trainerswissels te noteren in de Jupiler...

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in Tubeke voor op de oefeninterlands tegen Ierland en Engeland....